Let’s Get It Started (The Black Eyed Peasin kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Let's Get It Started”
The Black Eyed Peas
Singlen ”Let's Get It Started” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Elephunk
 Äänitetty  2002
 Julkaistu 22. kesäkuuta 2004
 Formaatti CD single
 Tuottaja(t) will.i.am
 Tyylilaji hip hop, funk
 Kesto 03.39
 Levy-yhtiö A&M, will.i.am, Interscope
The Black Eyed Peasin muut singlet
Hey Mama
2004
”Let's Get It Started”
2004
Don't Phunk with My Heart
2005

Let's Get It Started on yhdysvaltalaisen hip hop -yhtye The Black Eyed Peasin kappale, joka julkaistiin singlenä vuonna 2004. Kappale oli neljäs single, joka julkaistiin yhtyeen vuonna 2003 julkaistulta Elephunk-studioalbumilta, ja se oli alun perin sisällytetty albumille nimellä "Let's Get Retarded". Tämä versio sisältyi bonusraitana vuoden 2004 uusintapainokselle.

Albumiversio oli alun perin vain uudelleentyöstetty mainostamaan huhtikuussa 2004 ABC:llä näytettyjä vuoden 2004 NBA-pelejä,[1], mutta uusi versio sai niin hyvän vastaanoton, että se sai virallisen singlejulkaisun kaksi kuukautta myöhemmin.[2] Myöhemmin kappale sisällytettiin vuonna 2006 julkaistun elokuvan It's a Boy Girl Thing soundtrackille, vuoden 2004 komediaelokuvan Harold & Kumar - täydellisen hampurilaisen metsästys sekä vuoden 2010 komediaelokuvan Hot Tub Time Machine soundtracklevyille. Kappaletta käytettiin myös vuoden 2004 elokuvan Barbershop 2: Back in Business lopputeksteissä, mutta ei kuitenkaan sisällytetty elokuvan soundtrackille. Se oli mukana myös elokuvassa White Chicks. Sitä käytettiin myös Britanniassa The Urbz: Sims in the City -pelin mainoksissa. Kappale remiksattiin The Black Eyed Peasin viidennelle, The E.N.D. -studioalbumille nimellä "Let's Get Re-Started", ja se sisällytettiin myös heidän remix-albumilleen The E.N.D. Summer 2010 Canadian Invasion Tour: Remix Collection. Kappaleen kertosäe on alun perin "Weird Al" Yankovicin esittämästä polkkakappaleesta "Polkarama", joka on puolestaan julkaistu tämän vuoden 2006 albumilta Straight Outta Lynwood.

"Let's Get It Started" voitti vuoden 2005 Grammy-palkintogaalassa kategoriassa "Paras duon tai ryhmän rap-esitys" sekä oli ehdolla kategorioissa "Vuoden levytys" ja "Paras rap-kappale".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Let's Get It Started
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.