Lego Universe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lego Universe
Kehittäjä NetDevil
Julkaisija Lego Group
Jakelija Warner Bros. Interactive Entertainment ja Steam
Säveltäjä Brian Tyler
Pelisarja Lego
Pelimoottori Gamebryo
Julkaistu 26. lokakuuta 2010
Lajityyppi MMOG
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
Alusta Microsoft Windows ja macOS
Jakelumuoto DVD ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Lego Universe (LU) oli Lego Groupin tuottama, vuonna 2010 julkaistu MMOG-peli, joka perustuu yhtiön Lego-tuotteisiin. Pelin on kehittänyt yhdysvaltalainen NetDevil-yritys. Lego Universe julkaistiin 26. lokakuuta 2010, joskin ennakkotilaajat pääsivät kokeilemaan peliä jo 12. lokakuuta alkaen.[1] Marraskuussa 2011 ilmoitettiin, että peli suljetaan kannattamattomana tammikuun lopussa 2012.[2]


Lego Universen maailma on tehty osittain Lego-palikoista. Se koostuu räjähtäneen neliöplaneetan palasista, jotka ovat isoja pääplaneettoja ja päävastusplaneettoja. Lego Universe eroaa muista MMORPG-peleistä siten, että sen päätavoitteena on rakentaa eikä tapella. Universessä on neljä voimaa (sentinel, paradox, assembly ja venture). Pelissä voi rakentaa oman linnan tai kodin tai ansaita lemmikin. Vuonna 2011 sai ladata pienemmän version. Lego universumin valuuttana on raha ja se mahdollistaa kaupat, joita pelissä on. Pelin alussa pelaaja saa luoda itselleen Lego-hahmon. Pelissä voi myös tehdä useamman hahmon, kerätä uusia asuja ja vetää suoraan hahmoon. Pelissä saa rakentaa lego-palikoista omia luomuksia, mutta palikoita ei ole loputtomiin. Niitä ansaitsee voittamalla vihollisia, löytämällä, ostamalla ja keräämällä. Peli sisältää myös Ninjago-hahmoja.

Planeetat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Venture Explore, avaruusalus, jossa aluksi harjoitellaan, myöhemmin muita tehtäviä.
  2. Avant Gardens
  3. Nimbus Station
  4. Gnarled Forest, merirosvometsä
  5. Fordbidden Valley, ninjojen koti

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. E3 - Lego Universe MMO Announced Game Industry News. 15.6.2010. Arkistoitu 27.7.2011. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)
  2. Pwyff: LEGO Universe to close in 2012 ZAM. 4.11.2011. Arkistoitu 21.9.2013. Viitattu 11.2.2012. (englanniksi)