Lego-minihahmo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rullalautaileva Lego-minihahmo.
2000-luvulla eri puolilta maailmaa on löydetty kolme rannalle asetettua suurta Lego-minihahmon jäljennöstä, joiden rinnassa on teksti ”No real than you are”. Niiden takana uskotaan olevan hollantilainen taiteilija ”Ego Leonard”.[1][2] Kuva Brightonista vuodelta 2008.

Lego-minihahmot tai -minifiguurit (puhekielessä ”Lego-ukot”) ovat Lego Groupin valmistamia noin neljän senttimetrin mittaisia muovisia leluhahmoja. Useimmilla hahmoilla on keltainen iho ja hymyilevät kasvot. Hahmoja myydään yleensä Lego-tuotepakkausten mukana, mutta niitä voi ostaa myös erikseen. Erilaisia Lego-minihahmoja on valmistettu lukematon määrä, ja ne ovat suosittu keräilykohde. Vuonna 2003 Lego Group ilmoitti valmistaneensa jo 3,7 miljardia minihahmoa[3].

Ensimmäiset minihahmot tuotiin markkinoille vuonna 1975. Niillä ei ollut vielä käsiä eikä liikkuvia jalkoja. Ensimmäiset nykyisenkaltaiset minihahmot tulivat myyntiin vuonna 1978.[4] Niistä on tullut lähes yhtä tunnettuja kuin Lego-palikoista. Minihahmojen suosiota ovat kasvattaneet muun muassa legoanimaatiot.

Rakenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lego-minihahmot rakentuvat yhdeksästä osasta: jaloista, lantiosta, yläruumiista, päästä, käsivarsista ja niihin liittyvistä käsistä. Jokainen näistä osista voidaan irrottaa ja korvata toisenlaisella vastaavalla osalla. Minihahmon kädet voivat ottaa kiinni erilaisista Lego-osista joko erilaisten palikoiden alta, ohennetuista kohdista tai levyjen ja laattojen sivuilta. Minihahmojen pään päällä on nuppi, johon voi kiinnittää erilaisia tukkia, päähineitä sekä tavallisia Lego-palikoita.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gray, Madison: Top 10 Oddball-News Stories: 2. Lego Man Emerges from the Ocean Time. 7.12.2011. Viitattu 8.4.2013. (englanniksi)
  2. Giant Lego man appears on beach BBC News. 31.10.2008. Viitattu 8.4.2013. (englanniksi)
  3. ^ LEGO minifigure turns 25 (lehdistötiedote) The Lego Group, 2003. [vanhentunut linkki]
  4. a b The Lego Group: Suuri LEGO-kirja. Helsinki Media, 1999. ISBN 951-32-0809-5.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.