Kurtis Stryker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kurtis Stryker on fiktiivinen hahmo Mortal Kombat -pelisarjassa. Hänen ääninäyttelijänä toimivat Ron Perlman ja Matthew Mercer.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurtis Stryker on poliisi, joka toimii SWAT-ryhmässä yhdessä parinsa Kabalin kanssa. Strykerilla on mustat housut, lippalakki, sininen paita ja mustat hanskat ja saappaat. Hän käyttää aseistuksenaan pistoolia, kranaatteja, tainnutinta ja pamppua. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran pelissä Mortal Kombat 3. Kurtis Stryker esiintyi myös Mortal Kombat: Armageddon -pelissä, jossa hän osallistui Armageddonin taisteluun, jossa hän iski Mileenaa kasvoihin ja heitti Kabalin alas Argusin pyramidin askelmilta, kunnes Kano hyökkäsi hänen kimppuunsa lyöden hänet maahan. Stryker sai myöhemmin taistelussa surmansa. Kurtis Strykerin vaihtoehtoisessa Armageddonin lopetuksessa hän kukisti Blazen ja päätti uusien voimiensa avulla kukistaa pahuuden lopullisesti kaikista realmeista tehden nimensä tunnetuksi muille.

Vuoden 2011 Mortal Kombat -pelissä Stryker nähtiin yhdessä Kabalin kanssa puolustamassa New Yorkin kaupunkia, kun Shao Kahn oli aloittanut invaasionsa Earthrealmiin. Stryker kukisti taisteluissa Reptilen ja Mileenan, jonka jälkeen hän kohtasi Raidenin ja todisti kuinka Raiden tappoi Motaron ukkosiskullaan. Stryker näki sivusta, kun Kintaro iski Kabalia tuli-iskullaan, joka poltti hänet pahasti. Stryker kukisti Kintaron, jonka jälkeen Ermac heitti hänet metrotunneliin. Stryker kukisti Ermacin, jonka jälkeen Nightwolf ilmestyi hänen luokseen ja ehdotti hänelle liittymistä Earthrealmin puolustajiin, minkä Stryker hyväksyi. Myöhemmin Stryker sai surmansa taistelussa Sindeliä vastaan tämän iskettyä Strykeria kasvoihin kovalla voimalla. Myöhemmin Quan Chi herätti Strykerin henkiin ja langennut Stryker taisteli Raidenia vastaan Netherrealmissa.

Mortal Kombat X -pelissä langennut Stryker nähtiin Netherealmin hyökkäysjoukoissa. Quan Chi käski Strykerin hyökätä Raidenin ja Fujinin kimppuun Sky Templellä. Fujin onnistui lopulta kukistamaan Strykerin taistelussa. Myöhemmin Stryker nähtiin Quan Chin linnoituksessa, jossa hän onnistui tappamaan osan hyökkäävistä erikoisjoukkojen sotilaista. Stryker joutui pakenemaan Jaxin kukistettua langenneet Kung Laon, Kitanan ja Sindelin. Strykerin kohtalo jäi tuntemattomaksi Shinnokin kukistuttua. Stryker teki pienen cameoroolin Mortal Kombat 11 -pelin Aftermath-lisäosassa esiintyen Robocopin lopetuksessa osana Robocopin valitsemaa tiimiä taistelemaan rikollisuutta vastaan.