Kultasepät Narsakka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kultasepät Narsakka
Yritysmuoto Oy
Perustettu 1999 (Oy)[1]
1947 (perheyritys)[2]
Toimitusjohtaja Thomas Narsakka[1]
Kotipaikka Hämeenlinna[1]
Toimiala Korujenvalmistus ja myynti
Liikevaihto 1 578 000 (2020)[1]
Tilikauden tulos 202 000 (2020)[1]
Henkilöstö 15
Kotisivu www.narsakka.com

Kultasepät Narsakka Oy on suomalainen kultasepänalan perheyritys, jonka tuotantotilat ja showroom myymälä sijaitsee Hämeenlinnassa Saaristenkadulla. Nykyisissä toimitiloissa yritys on toiminut vuodesta 2013 lähtien.[2] Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 10 kultaseppää ja toiminnassa hyödynnetään perinteisten käsityömenetelmien lisäksi myös kultasepänalan uusinta tekniikkaa mm. 3d-mallennusta. Yhteensä yritys työllistää 16 henkilöä. Yritykselle on myönnetty Suomen Asiakastiedot Oy:n myöntämä Suomen Vahvimmat sertifikaatti vuodesta 2010 lähtien.

Käsityönä valmistettu timanttikaulakoru topaasilla

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen juuret sijoittuvat 1940-luvulle, jolloin Helge Narsakka aloitti kultasepän oppipoikana Tillanderin kultasepänverstaalla Helsingissä. Perustettuaan oman verstaan Helge opetti kultasepänammatin myös pojilleen Timolle ja Osmolle. Osmon kolme poikaa Mico, Thomas ja Joel Narsakka saivat jatkaa perinteikästä ammattia isänsä opissa.

Nykyään toimitusjohtajana toimii kolmannen polven kultaseppä Thomas Narsakka, jonka kaksi lasta Naomi Nurminen ja Elias Narsakka edustavat jo neljättä sukupolvea Kultasepät Narsakan perheyrityksessä.

Vastuullisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korujen valmistuksessa ja muussakin toiminnassa huomioidaan ympäristölainsäädännön sekä eettinen että moraalinen näkökulma olipa kyse materiaalien alkuperästä, työntekijöiden hyvinvoinnista, valmistusprosessista tai jätteiden jälkikäsittelystä. Valmistuksessa syntyvä jalometallipölykin kerätään, lähetetään puhdistettavaksi ja saadaan sitä kautta uudestaan käyttöön. Ostamme kuluttajilta myös ns. romukultaa, joka kierrätetään ja puhdistetaan käytettäväksi koruissamme. Kaikissa kultakoruissa käytetään 100% kierrätettyä kultaa.

Yritykselle on myönnetty Avainlippu ja Design fo Finland sertifikaatit kotimaisen työn takeeksi.

Yrityksen palvelut ja tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Festive timanttikorut on Kultasepät Narsakka Oy:n valmistama kotimainen korumallisto, jota myydään verkkokaupassa ja jälleenmyyjien kautta ympäri suomen.
  • Uniikkikorujen valmistus
  • Timanttien maahantuonti
  • Timanttikorujen valmistus alihankintana korualan ketjuliikkeille
  • Romukullan osto

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e Kultasepät Narsakka Oy Kauppalehti. Viitattu 19.1.2022.
  2. a b Veljekset tulivat keskustaan Hämeen Sanomat. 12.4.2013. Viitattu 19.1.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]