Kosmetologia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kosmetologia on oppi kauneuden säilyttämisestä ja kohentamisesta.

Kosmetologiaan erikoistunutta ammatti-ihmistä sanotaan kosmetologiksi. Kosmetologia sanotaan joskus kauneudenhoitajaksi. Kosmetologi voi erikoistua manikyyreihin, maskeeraukseen, hiustenmuotoiluun ja niin edelleenselvennä. Kosmetologit tekevät pääsääntöisesti kasvojen ja selän alueelle erilaisia ihohoitoja sekä hierontoja ja jalkahoitoja.

Hiusmuotoilija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hiusmuotoilija erikoistuu hiusten leikkuuseen, kemialliseen käsittelyyn (keinotekoiset lisäosat, kiharrukset, aallotukset) ja värjäyksiin. Hiusmuotoilija voi lisätä hiusten vahvennuksia ja tekotukkaa. Hiusmuotoilija voi myös pestä ja parantaa tukkaa erilaisin menetelmin, vaikka se ei ole aina tarpeen. Jotkut hiusmuotoilijat voivat antaa suosituksia peruukin käyttöön ja tukkalaitteisiin.

Hiusmuotoilija nimitystä käytetään henkilöstä, joka on hankkinut peruskoulutuksen yksityisestä alan koulusta. Parturi-kampaaja titteliä voivat käyttää kunnallisista ammattioppilaitoksista valmistuneet henkilöt. Parturi-kampaajan on mahdollista jatkokouluttautua esimerkiksi erikois-parturi-kampaajaksi tai ammatin opettajaksi.

Elektrologi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elektrologi tarjoaa hiusten ja karvojen poistoa elektrolyysillä. Elektrolyysissä karva tuhotaan johtamalla sähkövirtaa ohuella neulalla karvatuppeen, jolloin karvan kasvu yleensä loppuu kyseisestä kohdasta. Viime aikoinamilloin? kosmetologit ovat laajentaneet palveluitaan parturi-kampaajien palveluiden puolelle, esimerkiksi tarjoamalla miehille parranajoa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.