Kirkonseutu (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirkonseutu on Lahden seurakuntayhtymän sekä Hollolan, Heinolan ja Tainionvirran seurakuntien julkaisema seurakuntamedia. Kirkonseutua uudistettiin kauttaaltaan vuonna 2020: painettu lehti ilmestyi uudistettuna tammikuussa ja kirkonseutu.fi-verkkosivut maaliskuussa 2020. Kevyempi sisältö- ja ulkoasupäivitys tehdään 1.4.2024 alkaen.

Lehti ilmestyy vuonna 2024 13 kertaa. Lehden painosmäärä on noin 72 000 kappaletta. Toimitus sijaitsee Lahden Seurakuntatalossa. Kirkonseudun päätoimittaja on Markus Luukkonen.

Suurten suomalaisten seurakuntien vuonna 2021 toteuttaman tunnettuuskyselyn mukaan 60 prosenttia lahtelaisesta aikuisväestöstä lukee Kirkonseutu-lehteä. Kirkonseutua luki Lahdessa 66 prosenttia kaikista naisista ja 53 prosenttia miehistä.[1]

Lehden jakelija on Posti Palvelut Oy. Lehti jaetaan mainosjakelun sallineisiin talouksiin julkaisijaseurakuntien alueella, eli Lahdessa, Hollolassa, Heinolassa, Kärkölässä, Padasjoella, Kuhmoisissa, Sysmässä ja Hartolassa. Lisäksi lehden voi noutaa alueen kirkoista. Kirkonseudun voi myös tilata.

Kirkonseudulle perustettiin omat verkkosivut vuonna 2017. Verkkosivuilla julkaistaan toimitettujen juttujen lisäksi mm. videoita ja podcasteja. Verkkosivuilta löytyy myös digilehti, eli taitettu lehti digitaalisessa muodossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 60 prosenttia lahtelaisista aikuisista lukee Kirkonseutua Lahden seurakunnat. Viitattu 30.6.2022.

Kirkonseudun verkkosivut: https://www.kirkonseutu.fi/