Keskustelu wikiprojektista:Nintendo/Arkisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Huhtikuu[muokkaa wikitekstiä]

Esittäkää toki ehdotuksia. Yksi juttu voisi tietysti olla, että karsii Nintendo-tynkiä. Niitä on ikävän paljon. --Olimar 2. maaliskuuta 2007 kello 14.24 (UTC)

Kuukausia lähestyy loppuaan... Uusi ehdotukseni on Wiin pääartikkeleiden parantaminen. Ne löytyvät kätevästi Wii-artikkelista. Apuna kannattaa käyttää enwikiä, ja lähteet merkitä huolellisesti. --Olimar [□] 27. maaliskuuta 2007 kello 12.48 (UTC)

Mitä mieltä olisitte GoldenEye 007:stä? Eihän se nyt aivan varsinaisesti Nintendon peli ole, mutta onpahan kuitenkin konsolinsa ehkäpä merkittävimpiä tapauksia. Wiin pääartikkeleita voisi tosiaankin parantaa. Näkisin artikkelin mielelläni Suositeltu sivu-tittelin alla. Törtsä 31. maaliskuuta 2007 kello 20.04 (UTC)

Kyllä se sinne vielä saadaan, SS-kimaraan... Kunhan vain pääartikkeleita petraa. --Olimar [□] 31. maaliskuuta 2007 kello 20.21 (UTC)

Maaliskuu[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotuksia? Parempi aloittaa jo hyvissä ajoin, jos niitä tulisi vaikka enemmän :). --Olimar 2. helmikuuta 2007 kello 06.28 (UTC)

Teen Mario Kart DS:ästä. Joku voisi viimeistellä sen Animal Crossing WW-aiheen? --RockLee 3.Helmikuuta 2007
Jokainen voi kirjoittaa mistä tahansa, sillä Wikipedia on vapaa tietosanakirja (ei tietty mistä tahansa, katso Wikipedia:Poistettavat sivut). Projektit ovat vain keino pitää porukkaa aktiivisena ja osallistumaan keskusteluun. --Olimar 3. helmikuuta 2007 kello 11.28 (UTC)
Mieleen tuli näin nopeasti ajateltuna joku Mario-tasohyppely. Vaikkapa Super Mario 64, Super Mario World tai joku vielä aikaisempi peli. Ja mielellään juuri joku vähän vanhempi Mario. Meinaan, nehän tunnetaan kaikkein parhaiten. --Törtsä 5. helmikuuta 2007 kello 21:52
Mahdollisesti myös Donkey Kong (peli), joka on enkkuwikissä suositeltu.... --Olimar 5. helmikuuta 2007 kello 19.58 (UTC)

Ehdotuksia on taas tullut niin usealta käyttäjältä, että on vaikea tehdä päätöstä. Super Mario 64 itse asiassa toimisi; jätän siihen Shiggen samaan syssyyn, sitä tekisi nimittäin itsenikin mieli vielä vähän kehittää, sillä internet on täynnä elämäkertoja ja haastatteluja. Porukassa olisi mukava tietty muidenkin aktivoituvan edes hieman muokkaamaan, kuin vain Törtsän...;) --Olimar 2. maaliskuuta 2007 kello 14.21 (UTC)

Helmikuu[muokkaa wikitekstiä]

Seuraavaksi projektiksi (tai ei varsinaisessa sanamuodossa seuraavaksi, vaan jossain vaiheessa) on jo ehdotettu jotain henkilöä, esim Shigeru Miyamotoa. Samaan syssyyn voisi ottaa jonkun toisenkin, vaikka Gunpei Yokoin tai Hiroshi Yamauchin. Ilmaiskaa itseänne :) --Olimar 25. tammikuuta 2007 kello 18.14 (UTC)

Joko voisi olla aika The Legend of Zelda: Twilight Princess-artikkelille? On meinaan semmoinen peli, josta luulisi saavan aikaan juttua aika paljon. Myös Shigeru vaikuttaisi hyvältä työstettävältä, onhan kyse tärkeästä henkilöstä Nintendolla. Tai sitten vain yleensä "Nintendon työntekijät"... --Törtsä 26. tammikuuta 2007 kello 20:11
En oikein lämpene TP:lle yhteistyönä. Wikissä löytyy kuitenkin monta paljon merkittävämpää Nintendo-artikkelia, joita voisi laajentaa. Plus, siinä on myös puoli, että kaikki eivät kuitenkaan ole pelanneet peliä, ja näin sen muokkaaminen olisi spoileroivaa. Suuret linjat, suuret linjat :) --Olimar 27. tammikuuta 2007 kello 07.57 (UTC)
Laitan nyt etusivulle Shiggen ja TP:n, kun ei muita ehdotuksia liiemmin näkyillyt. --Olimar 2. helmikuuta 2007 kello 06.28 (UTC)

Tammikuu[muokkaa wikitekstiä]

Uutta vuotta pukkaa, pitäisi päättää seuraavista projekteista. Ehdottakaa pois, oma ehdotukseni on Game Boy, mutta ei itse konsoli, vaan konsoli-sarja, kuten enwikissä. DS:ää ja Wiitä tuli laajennettua ihan tyydyttävästi/hyvin. --Olimar 31. joulukuuta 2006 kello 14.31 (UTC)

Kyllähän nyt Game Boy on sen verran merkittävä laitesarja, että se ansaitsee paremman artikkelin. Twilight Princess-artikkeli näyttää melko köyhältä, mutta nyt taitaa olla vielä liian aikaista ryhtyä sen kimppuun... --Törtsä 1. tammikuuta 2007 kello 14:07

Tulisipa useampikin tänne ilmaisemaan mielipiteensä, että olisi "demokraattisempi" päätös. Niin että sillä niin kauheasti väliä olisi mikä yhteistyö-artikkeli on, mutta pitääpähän ainakin projektia jollain tapaa hengissä. TP on minullakin laajennussuunnitelmissa jossain vaiheessa, pitää vain vetää muutaman kerran läpi, toinen vasta menossa. Pelejä, varsinkin uusia, on tavallaan hankala ottaa yhteistyöprojektiksi, sillä niitä on saattanut vain harva pelata. Helpompi ottaa sellainen, jota kuka tahansa voi muokata. --Olimar 1. tammikuuta 2007 kello 12.40 (UTC)
Game Boy -sarja käy hyvin. Jossain vaiheessa vois ottaa jonkun Nintendoon liittyvän henkilön yhteistyöartikkeliksi, esim. Shigeru Miyamoto. --Mvp 3. tammikuuta 2007 kello 06.10 (UTC)

Marraskuu/Joulukuu[muokkaa wikitekstiä]

Lokakuu meni, lähes marraskuukin jo. Ehdotan joulukuun projektiksi Wiitä ja Nintendo DS:ää. Wii kuitenkin julkaistaan jo huomenna jenkeissä, DS on aika merkittävä vehje. Varsinkin Wii-peleistä on vähän artikkeleita. --Olimar 18. marraskuuta 2006 kello 17.57 (UTC)

Käypä. Mario-projekti jäi vähän vaisuksi, mutta saatiin sinnekin jotain. Sanotaanko että marraskuun ja joulukuun projekti on wii ja ds nii ei tuu katkosta projektiin :P --Mvp 23. marraskuuta 2006 kello 13.17 (UTC)
Muutan projektin etusivua. Jouluna ei minun muokkausaktiivisuus välttämättä nouse suurestikaan, kun TP ilmestyy. Sitten kun on sen pelannut, voi siitäkin kirjoitella.. --Olimar 23. marraskuuta 2006 kello 17.47 (UTC)

Syyskuu[muokkaa wikitekstiä]

Mvp:n ehdotus käytäntöön, muitakaan ei ole esitetty. Lisätty projektin etusivulle. --Olimar 1. syyskuuta 2006 kello 14.43 (UTC)

Mitenkä tän artikkelin kanssa kannattais lähteä liikkeelle? Katoin enwikistä mallia ja siellä on Luettelo Nintendon pelihahmoista [1]. Kun katson tuota niin tajuan että niitä on aika paljon, joten yhteistä artikkelia niistä on turha kirjoittaa. Pitäiskö sitten vaan tehdä Luettelo enwikin tyyliin. Ehdotanpa samalla ensi kuun yhteistyöartikkeliksi Mario-pelisarjan hahmot. --Mvp 22. syyskuuta 2006 kello 09.16 (UTC)
Ehdottaisin pikemminkin hahmojen sijaan artikkelia Mario - se on aika huonossa kunnossa. Itse kanssa ryhdyin epäilemään tuota Nintendon hahmot -artikkelia, sillä jokaisesta sarjasta saa kumminkin omansa. --Olimar 22. syyskuuta 2006 kello 15.30 (UTC)
Loin artikkelin Luettelo Nintendon pelihahmoista. Mario on hyvä ehdotus yhteistyöartikkeliksi. --Mvp 23. syyskuuta 2006 kello 05.18 (UTC)
Tuli mieleeni, että enwikissäkin Mario-artikkeli käsittelee sekä pelisarjaa että pelihahmoa. Kuitenkin The Legend of Zeldasta saa artikkeleikseen Linkin ja pelisarjan, miksi näin? Olisiko mahdollista luoda artikkelit erikseen pelisarjasta ja pelihahmosta? Enwikin artikkeli käsittelee nähäkseni lähinnä Mariota pelihahmona, ei niinkään pelisarjana. Mitä mieltä olette? --Olimar 29. syyskuuta 2006 kello 10.25 (UTC)
Ilman muuta erilliset artikkelit pelisarjalle ja pelihahmolle. --Mvp 1. lokakuuta 2006 kello 13.44 (UTC)

Elokuu[muokkaa wikitekstiä]

Ajattelin soveltaa tähän projektiin Sarjakuvaprojektin tyyliä: kuukausittaiset projektit. Toki projektiin kuuluisi aina tuo lista punaisesta. Mutta että olisi jokin yksi artikkeli, jota tiettynä kuukautena parannettaisiin mahdollisimman hyväksi, kaksikin, jos mahdollista. Oma ehdotukseni tälle kuukaudelle olisi Wii, kun on kuukautta jäljellä enää 2 viikkoa. Mielipidettä muilta tästä projekti-ideasta?--Olimar 15. elokuuta 2006 kello 12.44 (UTC)

Tarkennus: ideanani on siis yhteistyöartikkeli. --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 12.48 (UTC)

Idea OK. Kannustaa vähän yrittämään. Koitetaan ainakin jonkin aikaa. --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 13.19 (UTC)

Otan viikonloppuna projektikseni etsiä kaikkea mielipidettä ja kritiikkiä Wiistä, ja tehdä niistä kappaleen. --Olimar 17. elokuuta 2006 kello 16.01 (UTC)

Vähän haastava tehtävä saada Wiistä kunnon tietoa kokoon, kun laitetta ei vielä ole julkaistu. Jutut netissä spekuloinnin ja huhujen asteella.
Ehdotus tulevaksi projektiksi: Nintendo pelihahmot kokoava artikkeli. --Mvp 21. elokuuta 2006 kello 09.50 (UTC)
Kritiikkiprojektini kariutui, innostuin muokkamaan kaikkea muuta (+ yksi toinenkin projekti oli). Wiistä ajattelin lähinnä saada perusasiat kuntoon. Mutta yhteistyöartikkeleita voisi ehdotella lisää. Tuo voisi olla hyvä (nintendohahmot), voisi lisätä Nintendo-artikkelin katso myös -osioon. Omana projektinani täydennän Nintendo-artikkelista lähteviä artikkeleita, onhan sentään suositeltu. (näihin lukeutuvat mm. konsolit). Joten tuo soveltuisi hyvin (tosin Nintendo-artikkelista taitaa lähteä linkki jokaiseen merkittävään ja ei niin merkittävään artikkeliin). --Olimar 21. elokuuta 2006 kello 14.30 (UTC)