Keskustelu wikiprojektista:Nintendo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kysyin maahantuojalta Minish Capin myyntilukuja Suomessa, vastasivat ettei yksittäisten tuotteiden myyntitietoja voida antaa. Eipä siis saada artikkeleihin lukuja Suomen levikeistä. :( --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 12.01 (UTC)

Harmi. Ainoan pelimyyntilistan Suomesta olen nähnyt vain Pelit-lehdessä. Se perustuu jälleenmyyjiltä saatuihin lukuihin; siinäkin on vain 10 myydyintä. Asiasta toiseen: miksi muuten MC otettiin pois arvioinnista? --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 12.40 (UTC)
En tiedä miksi/kuka poisti MCn? Vaikka eipä sillä että se olisi paljoa kommentteja kerännyt... --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 13.19 (UTC)

Kuukauden projektit[muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuu[muokkaa wikitekstiä]

Kannattaisiko Nintendo-tyngät olla vielä tämänkin kuun ajan yhteistyönä? Törtsä 1. kesäkuuta 2007 kello 12.21 (UTC)

Toukokuu[muokkaa wikitekstiä]

Nyt voisi olla jo aika karsia Nintendo-tynkiä? Törtsä 29. huhtikuuta 2007 kello 14.27 (UTC)

Jep. Itse en tosin enää oikein jaksa videopeli-artikkeleita vääntää, mutta muut Nintendo-tyngät menevät, kuten tyngät Game Boy -artikkelit ja henkilöt ;).--Olimar [□] 29. huhtikuuta 2007 kello 14.44 (UTC)

Aiemmat projektikeskustelut[muokkaa wikitekstiä]

The Legend of Zelda[muokkaa wikitekstiä]

Tutkin tuota Four Swords DS -asiaa ja aihe on sen verran epämääräinen, että en välttämättä lähtisi tuottamaan siitä artikkelia Wikipediaan. Viittaukset peliin ovat huhuja ja näyttävät perustuvan muutamiin, haastatteluista nousseisiin spekulointeihin. Four Swords DS -uutiset päiväytyvät keväälle 2005, Googlella löytää muutamia saman vuoden syksyn uutisia, jonka mukaan peliä ei ole koskaan ollutkaan[1] tai se on muuten vain kadonnut [2]. Huhut kaksinäyttöisestä DS-Zeldasta viittaavat Phantom Hourglassiin[3]. Näine väitteineni kyseenalaistan Four Swords DS:n esiintymisen The Legend of Zelda -mallineessa, vaikka enwikissä se sieltä löytyykin. --Mvp 15. elokuuta 2006 kello 18.26 (UTC)

Sen voi poistaa, haastattelussakin se mainitaan väärinkäsitykseksi[4](viimeisen kuva yllä). --Olimar 15. elokuuta 2006 kello 18.55 (UTC)

Symbianille tehty Zelda ei taida ylittää merkittävyyskynnystä: enwiki-artikkeli :( Kunhan kokeilin kepillä jäätä... mut ehkä toi projekti tosta vielä kehittyy. Zelda Mobile täällä. --Mvp 24. marraskuuta 2006 kello 18.46 (UTC)

Ei ylitä, ainakaan suomiwikissä (Emt tehdäänkö yleensäkään mobiilipeleistä artikkeleita? Onko niitä enwikissä?). Tiedän myös yhden toisen, suomalaisen Zelda-fanipelin, mutta projekti jäi kesken. Se oli (on) toteutettu ALTTP-grafiikoilla.--Olimar 25. marraskuuta 2006 kello 09.43 (UTC)

Suositellut sivut[muokkaa wikitekstiä]

The Minish Cap -äänestyksen keräämien kommenttien perusteella lienee paikallaan suunnitella etukäteen, mistä artikkeleista aiotaan tehdä suositeltuja. Oma ehdotukseni: Super Mario Bros., Wii. Perustelu: saman aikakauden aiheista ei ole syytä tehdä suositeltuja, esimerkiksi Super Mario Bros. ja NES., vaikka mielelläni näkisin NESinkin suositeltuna. Vaihtoehto SS-Mariolle voisi olla Mario (pelihahmo) tai Super Mario Bros. 3. Btw. enwikissä on suositeltuna sekä The Wind Waker että Link (pelihahmo). Mut ehkä on turha nyyhkyttää enää noiden Zelda-artikkelien perään, jengi tuntuu olevan jo kyllästynyt niihin... :( --Mvp 2. lokakuuta 2006 kello 07.01 (UTC)

Tuo enwikin Link-artikkeli on kait paraikaa käymässä läpi ss-statuksen säilyttämistä. Myös en:Majora's Mask on enwikissä ss-artikkeli. Mariosta voisi tehdä ss:n, merkittävä aihe kun on, mutta onko se sitten pelihahmo vai pelisarja, pitäisi päättää. Vai molemmat.... --Olimar 2. lokakuuta 2006 kello 10.21 (UTC)
En osallistu itse projektiin, mutta sen verran voin ottaa kantaa, että mielestäni Mario pelisarjana sopii paremmin ss-artikkeliksi kuin pelihahmona. Ja saako itse pelihahmosta loppujen lopuksi niin paljoa ns. tarpeeksi merkittävää tietoa? --kebabi 2. lokakuuta 2006 kello 12.42 (UTC)
Laitan projektiksi Mario (pelisarja) -artikkelin; oikeastaan voihan sitä laittaa kaksi rinnakkaisprojektia, joista vain toisen suuntana on ss-status. Marion voi jättää pelkästään Marioksi, ei se tarvitse (pelihahmo) -sulkeita. --Olimar 2. lokakuuta 2006 kello 15.52 (UTC)

Ocarina of Time[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin juuri, että joku on muokannut Ocarina of Timen hirveään kuntoon (on pitkä, mutta liian luettelomainen ja turhaa tietoa sisältävä). Artikkelista pitäisi tiivistää kauheat tavaraluettelot "pelaaminen"-kappaleeseen ja kuten myös juonta pitäisi tiivistää. --Olimar [□] 25. maaliskuuta 2007 kello 18.04 (UTC)

Totta. Kyseisessä artikkelissa oli esineet,tunikat,kilvet,miekat ja saappaat erikseen! Eikö ne kaikki voisi laskea vain esineiksi!? --Hero of time 31.maaliskuuta klo 13:19

Zelda-artikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Heipä hei. Mitä mieltä olette olleet zelda aiheisista artikkeleista? Artikkeli hyrulesta ei oikein sytyttänyt. Voisiko joku korjata kyseistä artikkelia? --Hero of time 1.huhtikuuta klo 16:54

Merkitse allekirjoituksesi mieluummin näin: --~~~~ Zelda-artikkeleita voi kuka tahansa parantaa. Jos löydät artikkelista jotain parannettavaa, voit kertoa kyseiset parannuskohdat. --Olimar [□] 1. huhtikuuta 2007 kello 14.58 (UTC)
Zelda-artikkelit taitavat olla suureksi osaksi Olimarin ja meitsin aikaansaannoksia. Saa parannella, miten parhaaksi näkee, kunhan pitää huolta huolta artikkelien ulkoisen ja sisällöllisen laadun pysymisestä tietosanakirjan tasolla. Hyvää referenssiä artikkelien parantamiseen löytyy enkkuwikistä. --Mvp 1. huhtikuuta 2007 kello 15.23 (UTC)
Tai siis ovat suurimmaksi osaksi Mvp:n tuotantoa; itse en ole kunnostautunut Zeldan osalta kuin WW:n parissa. --Olimar [□] 1. huhtikuuta 2007 kello 16.17 (UTC)

Asia selvä. --Hero of time 2.huhtikuuta klo 17:00

Projektin tila[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni projektin voisi lopettaa ja mahdolliset voimavarat suunnata enemminkin varsinaisen videopeliprojektin suuntaan. Se ei olisi mitenkään pois Nintendo-artikkelien muokkaamiselta, etenkin kun projekti on käytännössä kuollut. Kenelläkään mielipiteitä? Jos tätä enää kukaan edes seuraa. --Olimar [□] 6. huhtikuuta 2010 kello 22.26 (EEST)[vastaa]

Hyvä idea. Kannatan! Törtsä 11. huhtikuuta 2010 kello 01.15 (EEST)[vastaa]
Pistin projektin alkuun boksit että toiminta on siirtynyt videopelit-wikiprojektiin. --Zache 23. heinäkuuta 2010 kello 21.05 (EEST)[vastaa]