Keskustelu:Konginkankaan linja-autoturma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämän onnettomuudella mässäilyn voisi lopettaa ja miettiä, kuuluuko koko asia edes tähän wikipediaan muuta kuin asiallisena artikkelina faktatietoineen. Mitä lisäarvoa esim. kuolleiden nimet ja syntymäajat antavat asiaan? Onko nimien julkaisuun saatu lupa? Miksi firmojen nimiä pitää mainita?

Onnettomuuden tutkinta on sitäpaitsi kesken ja syy selvinnee aikanaan joten millään syyllä tai tapahtumaketjulla ei ole aihetta spekuloida. Kommentin jätti 007zoo (keskustelu - muokkaukset). -tKahkonen 8. toukokuuta 2006 kello 10.14 (UTC)

Joo, kuolleiden nimet pois vain, muuten meidän pitäisi laittaa ne Estonia-sivullekin. Muuten MikkoM on oikeassa:
21 matkustajaa + opas + kuljettaja = 23 henkilöä.
Nuorimmat kuolleet olivat syntyneet vuonna 1986, joten he eivät voi olla 14-vuotiaita. Lähde: MTV3:n sivut. -Jean d'Arc

Olen samaa mieltä, itse onnettomuus kuuluu Wikipediaan, mutta uhrien nimillä tai synnyinvuosilla ei ole mitään paikkaa täällä. Artikkelin kuvituksenakaan oleva kuva ei kerro oikeastaan mitään faktuaalista, eivätkä myöskään firmojen nimet. Tällä hetkellä artikkeli vaikuttaa enemmänkin uutisartikkelilta. Kommentin jätti MikkoM (keskustelu - muokkaukset). -tKahkonen 8. toukokuuta 2006 kello 10.14 (UTC)


MIKSI VAIETAAN SUURIMMASTA SYYSTÄ?

Rekkayhdistelmän takavaunun etupää oli onnettomuushetkellä etuvaunun takaosan sivulla ja linja-auto teki ns.nokkakolarin takavaunun kanssa. Tämä kertoo sen että takavaunun liikemassa oli etuvaunun liikemassaa suurempi ja pyrki onnettomuushetkellä ns.ohittamaan etuvaunun. Suurin syy kyseiseen onnettomuuteen ja sen vakavuuteen oli se että takavaunu oli painavampi kuin etuvaunu. Jos takavaunu olisi ollut etuvaunua kevyempi se olisi pysynyt ns.vedossa ja kuljettaja olisi kyennyt pitämään yhdistelmän paremmin hallinnassa.

Mikään automaatiojärjestelmä tai kuljettajan toiminta ei kykene riittävän liukkaalla kontrolloimaan liikemassavoimia.

Suurin syy onnettomuuden vakavuuteen (nokkakolari takavaunun kanssa) oli se että takavaunu oli painavampi kuin etuvaunu.

Tämä takavaunun etuvaunua suuremman massan salliminen on tietääkseni vain Suomessa sallittua? Kommentin jätti 62.142.255.21 (keskustelu - muokkaukset). -tKahkonen 8. toukokuuta 2006 kello 10.14 (UTC)

Wikipediassahan ei tehdä uutta tutkimusta tai kirjoitella omia mielipiteitä, eli jos jostain löydät luotettavan lähteen tuolle väittämällesi niin siitä vain muokkaamaan, lähteen kera tietenkin. Omien kokemusten perusteella vetoautoa kevyempikin perävaunu irtoaa tiestä ihan samalla tavalla kuin Konginkankaalla kävi. Olen myös hiukan eri mieltä tutkijalautakunnan, kuten myös sinun kanssasi onnettomuuden syistä, mutta koska näistä ei ole missään yleisesti hyväksyttyä faktaa en voi niitä artikkelin puolelle kirjoittaa, enkä niitä ole tähänkään pistämässä kun wikipediaa sopivampiakin paikkoja näistä asioista jossitteluun on. Niin muuten, se vetoautoa raskaampi perävaunu on sallittu ihan ympäri Eurooppaa [1], ne vain ovat lyhyempinä epävakaampia kuin Suomessa käytetyt pitkät perävaunut. --Tepo 1. toukokuuta 2006 kello 13.03 (UTC)
Miten kävi vahingonkorvausvaatimusten oikudessa? Tätä ei kerrota. Olisi myös hyvä tietää, pitääkö paikkaansa, että vain Suomessa sallitaan veteovaunua painavammat perävaunut. 88.114.53.152 12. maaliskuuta 2012 kello 09.20 (EET)[vastaa]