Kauhun tunneleissa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauhun tunneleissa
Tunnels of Blood
Alkuperäisteos
Kirjailija Darren Shan
Kieli englanti
Genre kauhu, nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2000
Suomennos
Suomentaja Kaijamari Sivill
Kustantaja Tammi
Julkaistu 2003
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 176
ISBN 951-31-2609-9
Sarja: Darren Shanin tarina
Edeltävä Vampyyrin oppipoika
Seuraava Vampyyrivuori
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kauhun tunneleissa (engl. Tunnels of Blood) on kolmas osa Darren Shanin kirjoittamaan kirjasarjaan nimeltä Darren Shanin tarina, joka kertoo Darren Shan -nimisestä pojasta ja hänen matkastaan vampyyriksi. Kirja julkaistiin Suomessa 2003 Kaijamari Sivillin suomentamana.[1] 176-sivuisen romaanin kustansi Tammi.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Darren Shan viettää leppoisaa, vaikkakin työntäyteistä aikaa Friikkisirkuksessa, kunnes herra Crepsley päättää lähteä visiitille kaupunkiin. Jottei Darrenille kuitenkaan tulisi tylsää, saa hän pyytää käärmepoika Evran mukaan. Vaikka kaverukset viihtyivät hyvin friikkisirkuksessakin, on loma tervetullut.

Kaupungissa Darren löytää ensimmäisen tyttöystävänsä, Debbie Keison, jonka kanssa hän viettää lomaa. Lomailu kuitenkin päättyy uutislähetykseen, jossa kerrotaan vastikään löydetyistä kuolonuhreista, joilta on pumpattu (tai imetty!) kaikki veret. Darrenin ja Evran epäilykset kohdistuvat Crepsleyhyn, joka on öisin hiippaillut kaupungilla. Ainoa vaihtoehto on alkaa varjostaa vampyyria.

Syyllinen ei kuitenkaan ole Crepsley, vaan hullu vampaneesi, nimeltä Murlough, joka sieppaa Evran ja pakenee syvälle viemäreihin, mistä häntä on lähes mahdotonta löytää. Darren ja Crepsley keksivät kuitenkin juonen, jolla Evra voidaan pelastaa, mutta se saattaisi Debbien hengenvaaraan. Lopulta tuo hullu vampaneesi kuolee, Darren lähtee pelastamaan Evraa, joka jäi tunneleihin vangiksi ja he kaikki karkaavat kaupungista, ja jättävät Debbien. Tähän juoneen tosin liittyy monta riskitekijää, jotka vaarantavat useamman kuin yhden hengen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]