Jukka Junttila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jukka Junttila (s. 6. syyskuuta 1959 Hattula)[1] on tamperelaisen levy-yhtiön Hiljaiset Levyt perustaja.

Junttila toimi puuhamiehenä vuonna 1985 perustetussa Hiljaisessa Kulttuuriyhdistyksessä. Yhdistys julkaisi Hiljainen Kesä -pienlehteä, suomalaista sarjakuvaa (muun muassa Nalle Virolainen, Tapani Rytöhonka ja Kivi Larmola), kirjoja sekä muutaman kaitafilmillä kuvatun lyhytelokuvan. Hiljainen Kulttuuriyhdistys alkoi sittemmin julkaista levyjä, mitä toimintaa jatkamaan perustettiin levymerkki Hiljaiset Levyt. Junttila on lisäksi toimittanut Pienlevyluettelo-kirjoja ja Soundin Demoefekti-palstaa, lisäksi Junttila on kirjoittanut esittelytekstin / historiikin usean kymmennen yhtyeen levyyn kansivihkoon (kuten Absoluuttinen Nollapiste (yhtye), Kollaa kestää (yhtye), Pojat (yhtye), Ratsia (yhtye), Vaavi, Punkrock Jukebox -sarja, jne.).

Junttila on myös levyttänyt muutaman kappaleen Tampere No-stars -kokoonpanolla (”Osta levysi Oskulta” kokoelmalle Runeberginkatu 10 ja ”Jukka Junttila kustantaa meidän levyn” kokoelmalle Toinen käsittely – Kunnianosoitus Alivaltiosihteerille). Hän on myös laulanut kappaleen ”Adverts Blues” Alivaltiosihteerin albumille Yhteiskunta – rakenne ja toiminta. Junttila on ohjannut Alivaltiosihteerin musiikkivideon ”Nasta kaupunki” ja Punk Lurex OK:n musiikkivideon ”Arvojärjestys”.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jukka Junttila on kirjoittanut tietokirjat:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Römpötti, Harri: Punk mullisti elämän lopullisesti. Helsingin Sanomat, 4.9.2019, s. B 15. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 18.11.2019.