Jughead Jones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Forsythe Pendleton "Jughead" Jones III eli Suomessa Santtu on Bob Montanan ja John L. Goldwaterin luoma kuvitteellinen hahmo Archie Comics -sarjakuvissa. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa sarjakuvalehdessä Pep Comics #22 vuonna 1941. Hän on päähenkilö Justuksen (engl. Archie) paras ystävä.

Häntä näyttelee draamasarjassa Riverdale Cole Sprouse.

Jughead CW:n TV-sovituksessa Riverdale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jughead on toisen vuoden oppilas Riverdale High Schoolissa, kun hänen isänsä FP Jones, Southside Serpentsin johtaja pidätetään, hänet otetaan huostaan, minkä seurauksena hänen on siirryttävä Southside Highin. Vaihdettuaan jengien ja huumeiden täyttämään lukioon, hän avaa uudelleen koulun lehden, Red and Blackin, jossa hän toimii toimittajana valokuvaaja Toni Topazin ja opinto-ohjaaja Robert Phillipsin kanssa, kunnes Phillips pidätetään. Southside Highin sulkemisen jälkeen Jughead on kuitenkin palannut Riverdale Highiin. Hänen paras ystävänsä on Archie Andrews ja hän seurustelee Betty Cooperin kanssa. Hän on myös Southside Serpentsin jäsen, johon hän liittyi isänsä pidätyksen jälkeen varoituksista huolimatta.

Kun isä Forsythe Pendleton Jones tuomitaan vankeustuomioon, Jugheadin on huolehdittava äidistään ja pikkusiskostaan, kuten hänen isänsä oli määrännyt. Hyväksyttyään Serpentsin tarjouksen liittymisestä jengiin, se on antanut hänelle mahdollisuuden saada apua sitä tarvitessaan, esimerkiksi etsiessään tietoa. Hän asuu isänsä perävaunussa, eikä hänen tarvitse asua enää sijaisperheensä kanssa. Perävaunussa asuminen ja isänsä moottoripyöränsä ajaminen saa hänet tuntemaan, että hänen isänsä tulisi olemaan aina läsnä.

Kun Jughead on siirtynyt Southside Highin, ja vaikka hän ei virallisesti ole vielä Southside Serpent, he edelleen pitivät Jugheadia kuin perheenä, koska tämä on johtajan sukulainen. Toni toteaa, että jäsenyys on Jugheadille kuin syntymäoikeus. Vaikka hän kieltäytyy aluksi olemassa erossa jengistä, Serpentsit kunnioittavat häntä edelleen ja suojelevat häntä takaamalla, että he pitäisivät aina Jugheadin puolia.

Serpentsiin liittymisen jälkeen Jughead ottaa yhteyttä Penny Peabodeen, joka tunnetaan nimellä Käärmeenlumoja, toivoen että tämä voisi auttaa hänen isänsä pois vankilasta. Penny kuitenkin houkuttelee hänet henkilökohtaiseksi huumekuljettajakseen ja sanoo, että Jughead täyttäisi näin velan, jota hänen isänsä ei ollut maksanut. Koska Pennyllä on valvontakameravideo Jugheadista kantamassa isoa laatikollista huumeita, on Jugheadin pakko suostua kuljettamaan säännöllisesti huumeita Southsidesta Greendalen varastoon. Vapautuessaan vankilasta hänen isänsä ottaa hänen paikkansa huumekuljettajana. Jughead kieltäytyy hyväksymästä tätä ja kutsuu kokoon nuorempia Serpentsejä, jotka ajavat Pennyn Greendaleen ja poistavat tältä leikkaamalla kaikki Serpentsin tatuoinnit, mikä estäisi tätä koskaan palaamasta Southsideen.

Jughead nähdään monesti istuvan joko yksin tai ystäviensä kanssa ”Riverdalen sydämessä” Pop’s Chock’lit Shoppessa, pienessä Pop Taten omistamassa kuppilassa. Poika myös kirjoittaa romaania kotikaupungistaan Riverdalesta, joka Jugheadin kirjoitusten mukaan saattaa näyttää pinnalta viattomalta, mutta joka on täynnä synkkiä salaisuuksia. Kirjassaan hän käsittelee esimerkiksi Jason Blossomin salaperäisestä kuolemaa ja kaupunkia riivannutta sarjamurhaajaa, Black Hoodia.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.