Illegal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Illegal”
Shakira
Singlen tiedot
 Albumilta Oral Fixation Vol. 2
 Äänitetty  2005
 Julkaistu 6. marraskuuta 2006
 Tuottaja(t) Shakira, Lester Mendez, Jose "Gacho" Torres
 Tyylilaji Pop, country
 Kesto 03.52
 Levy-yhtiö Epic
Shakiran muut singlet
La Pared
2006
”Illegal”
2006
Te Lo Agradezco, Pero No
2006

"Illegal" on kolumbialaisen laulaja-lauluntekijän Shakiran kappale hänen seitsemännellä studioalbumillaan Oral Fixation Vol. 2 (2005). Sen ovat kirjoittaneet ja tuottaneet Shakira ja Lester Mendez, ja siinä on mukana meksikolainen kitaristi Carlos Santana. Epic Records julkaisi kappaleen levyn kolmantena ja viimeisenä singlenä 6. marraskuuta 2006 kappaleen Hips Don’t Lie jälkeen. "Illegal" on pop ja country -balladi, jonka sanoitukset koskevat surua entistä rakastajaa kohtaan, Shakiran laulaessa himmeästi ja Santanan sähkökitaran riffien säestämänä. Kappale sai sekalaisia arvosteluita musiikkikriitikoilta, jotka vertasivat sitä Alanis Morissetten materiaaliin ja joilla oli sekalaisia mielipiteitä Santanan panoksesta kappaleeseen.

Kappale saavutti kohtuullista menestystä, saavuttaen ykkässijan Romaniassa ja Yhdysvaltain Dance Club Songs -listalla, sekä pääsi kymmenen parhaan joukkoon Itävallassa, Italiassa, Alankomaissa, Unkarissa ja Sveitsissä muiden maiden ohella. Jaume de Laiguanan ja Shakiran yhdessä ohjaaman kappaleen musiikkivideon ensi-ilta oli 16. marraskuuta 2006 MTV:n Total Request Live (TRL) -ohjelmassa. Videolla Shakira näyttelee nyrkkeilijän tyttöystävää, ja video seuraa samanlaista tarinaa kuin kappaleen sanat. Shakira on esittänyt kappaleen livenä muutaman kerran, esimerkiksi MTV 5 Star -tapahtumassa (2005) ja Good Morning America -ohjelmassa (2006).

Kriittinen vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digital Spy -sivuston Robert Copsey sijoitti kappaleen seitsemänneksi Shakiran kymmenen parhaan kappaleen luettelossa, joka julkaistiin vuonna 2014, kirjoittaen, että "se ei ole ikääntynyt päiväkään".[1] Samana vuonna VH1:n Emily Exton sijoitti kappaleen Shakiran parhaiden duettojen luetteloon, yhteenvetäen kappaleen kertovan "Legendan ikonisen kitarasvengin säestämän naisen tuskallisista mietteistä".[2] Telemundo- verkkosivuston kirjoittaja sisällytti "Illegal"-kappaleen luetteloon Shakiran parhaista yhteistyökappaleista vuonna 2015.[3]

Billboard sisällytti kappaleen "Illegal" Santanan 10 'ajattoman' yhteistyökappaleen joukkoon.[4]

Live-esitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen "Illegal" MTV 5 Star -esitys vuodelta 2005 ladattiin Shakiran viralliselle Vevo-kanavalle 24. maaliskuuta 2011. Joulukuussa 2006 Shakira esitti kappaleen Good Morning Americassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Illegal (song)