Hope Pym

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hope Pym
Luoja(t) Tom DeFalco ja Ron Frenz
Kustantamo Marvel Comics
Ensiesiintyminen A-Next #7 (huhtikuu 1999)
Henkilötiedot
Ryhmäsidokset Revengers
Henkilöllisyydet Punainen Kuningatar, Hope van Dyne, Ampiainen
Voimat Lentäminen, bioenergiaiskut, pidennettävät kynnet hansikkaissa

Hope Pym on Marvel Comicsin sarjakuvissa esiintyvä hahmo. Hän on Hank Pymin ja Janet van Dynen tytär ja toimii superroistona nimeltä Punainen Kuningatar (engl. Red Queen) MC2-universumissa.

Marvel Cinematic Universessa hahmo esiintyy nimellä Hope van Dyne ja teki ensiesiintymisensä elokuvassa Ant-Man (2015) näyttelijänään Evangeline Lilly. Elokuvan jatko-osassa Ant-Man and the Wasp (2018) Hope teki ensiesiintymisensä Ampiaisena. Hän esiintyy myös elokuvissa Avengers: Endgame (2019) ja Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2022)

Hahmon fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanhempiensa kuoleman jälkeen Hope ja hänen kaksoisveljensä Henry Pym Jr. kieltäytyivät hyväksymästä A-Next -ryhmän asemaa Kostajien "uutena sukupolvena". He käyttivät vanhempiensa omaisuutta muodostaakseen superrikollisryhmän nimeltä Revengers ja hyökkäsivät Kostajien kartanoon vanhempiensa turvakoodeilla.[1] Hope oli aikeissa kiduttaa Cassandra Langia, Scott Langin tytärtä, koska tunsi itsensä Kostajien todelliseksi perilliseksi. Henry kuitenkin esti tämän sekä Hopen yrityksen laukaista kartanon itsetuhomekanismi, jolloin sekä A-Nextin että Revengersin jäsenet olisivat kuolleet.[2]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Evangeline Lilly näyttelee Hope van Dynea Marvel Cinematic Universen elokuvissa.[3]
    • Vuoden 2015 elokuvassa Ant-Man hän oli etääntynyt isästään Hank Pymistä ja ottanut äitinsä Janet van Dynen tyttönimen sukunimekseen. Hope oli Darren Crossin alainen Pym Technologiesin hallituksessa ja auttoi isäänsä vastentahtoisesti valmentamaan Scott Langista uuden Muurahaismiehen.[4] Scottin kannustuksesta Hope tekee sovinnon isänsä kanssa ja Pym tunnustaa halunneensa vain suojella tytärtään samalta kohtalolta kuin Janet, joka oli kadonnut kvanttimaailmaan. Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa Hope saa isältään modernisoidun version Ampiaisen puvusta.[5][6]
    • Evangeline Lilly palasi rooliinsa vuonna 2018 elokuvassa Ant-Man and the Wasp Marvel Cinematic Universen toisena Ampiaisen titteliä kantavana henkilönä.[7][8] Hän ja hänen isänsä olivat etsintäkuulutettu, koska Scott oli elokuvan Captain America: Civil War tapahtumien aikana käyttänyt heidän keksimäänsä teknologiaa ja rikkonut Sokovian sopimusta. He aikoivat rakentaa kvanttitunnelin, jolla tuoda Janet kvanttimaailmasta takaisin Maahan ja Janetin mieli kvanttikietoutuu Scottin mielen kanssa, mikä antaa heille mahdollisuuden jäljittää Janetin olinpaikka. Heidän suunnitelmansa hankaloituu, kun mustan pörssin kauppias Sonny Burch sekä Pymin edesmenneen kollegan Elihas Starrin tytär Ava Starr kiinnostuvat heidän teknologiastaan. Pym onnistuu tuomaan Janetin takaisin ja Scott ja Hope jatkavat suhdettaan. Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa hän muuttuu vanhempiensa ohella tomuksi Thanoksen käytettyä Ikuisuuskivien voimaa tuhotakseen puolet maailmankaikkeuden elollisista olennoista elokuvan Avengers: Infinity War tapahtumien aikana.
    • Elokuvassa Avengers: Endgame (2019) Hope ja hänen vanhempansa palautuvat ennalleen Bruce Bannerin käytettyä Ikuisuuskiviä Starkin rakentamalla hanskalla ja Hope osallistuu taisteluun vuodesta 2014 nykyhetkeen matkustanutta Thanosta ja tämän joukkoja vastaan. Taistelu päättyy Tony Starkin uhrattua itsensä tuhotakseen Ikuisuuskivillä koko Thanoksen armeija ja Hope nähdään vanhempiensa kanssa vieraana Starkin hautajaisissa.
    • Elokuvassa Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) Hope johtaa Pym van Dyne -säätiötä, joka käyttää Pym-hiukkasia innovaatio- ja hyväntekeväisyystarkoituksiin. Hän ja Pym auttoivat myös Cassie’ä keksimään kvanttisatelliitin, joka päätyy lähettämään heidät sekä Scottin ja Janetin väkisin kvanttimaailmaan. Hope oli aluksi katkera äidilleen siitä, että tämä ei kerro kaikkea kokemuksistaan kvanttimaailmassa. Mutta hän alkaa suhtautua ymmärtäväksi kuultuaan tämän Janetin kokemuksista Kang Valloittajan kanssa. Kun muut pääsevät lopulta takaisin Maahan, Hope palaa hetkellisesti takaisin kvanttimaailmaan pelastaakseen Scottin ja auttaakseen tätä Kangin päihittämisessä.

Television[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Hope Pymin versio Ampiaisesta esiintyy animaatiosarjan Avengers Assemble neljännellä kaudella Avengers: Secret Wars.[9]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. A-Next #7
  2. A-Next #12
  3. Kit, Borys: Evangeline Lilly in Talks to Join 'Ant-Man' The Hollywood Reporter. 5.2.2014. Arkistoitu . Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  4. SDCC 2014: Official: Evangeline Lilly & Corey Stoll Join Marvel's Ant-Man Marvel.com. 26.7.2014. Arkistoitu . Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  5. Davis, Erik: Interview: Marvel Studios President Kevin Feige on 'Ant-Man,' 'Doctor Strange' and More Fandango.com. 7.7.2015. Arkistoitu . Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  6. Watkins, Gwynne: 'Ant-Man' Director On That Surprise Avengers Cameo and the Future of Wasp (Exclusive) Yahoo. 17.7.2015. Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  7. Marvel Studios Phase 3 Update 8.10.2015. Marvel.com. Arkistoitu 13.8.2016. Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  8. Davis, Erik: Interview: Marvel Studios President Kevin Feige on 'Ant-Man,' 'Doctor Strange' and More Fandango.com. 7.7.2015. Arkistoitu . Viitattu 21.4.2017. (englanniksi)
  9. http://www.comicbookresources.com/article/sdcc-marvel-announces-animated-secret-wars-skottie-young-style-rocket-groot (Arkistoitu – Internet Archive)