Ultron

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ultron
Ultronunleashed.jpg
Ultron, tuhoutumattomasta adamantiumista rakennettu pahansuopa robotti
Luojat Roy Thomas & John Buscema
Tiedot
Oikea nimi Ultron
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Pahuuden Mestarit
Sukulaiset Alkhema ("vaimo") Henry "Hank" Pym (rakentaja "isä")
Voimat Yliluonnollisen korkea voimakkuus ja nopeus, täydellinen tuhoutumattomuus (miköli keho adamantiumia), lentokyky, energiaiskut, voimakentät, hypnoosi, erittäin älykäs, nero

Ultron on Marvel-kustantamon luoma tuhoutumattomasta adamantiumista rakennettu robotti. Ultron uskoo orgaanisen elämän olevan mitätöntä ja koneiden ottavan vielä joskus vallan. Ultron tuhoaa tunteettomasti halveksimiaan elollisia olentoja tai muuttaa ne kyborgeiksi. Ultron esiintyi ensimmäisen kerran Avengers-lehden numerossa 54 ja sen loivat Roy Thomas ja John Buscema.

Vuonna 2009 Ultron oli listattu sijalle 23 IGN-sivuston laatimassa kautta aikain sata suurinta sarjakuvarikollista.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henry Pym, nerokas tiedemies loi primitiivisen Ultron-1 robotin joka tuntemattomasta syystä kääntyi luojaansa vastaan. Ultron-5 oli ensimmäinen joka taisteli Kostajia vastaan, mutta saavutti vasta Ultron-6 suurimman etunsa, robotti uudelleenrakensi itsensä adamantiumista ja sen jälkeen Ultron on voitettu useasti, mutta on aina palannut.

Ultron on yksi kostajien vaarallisimmista vihollisista, sillä edes Thorin vasara ei pysty tuhoamaan sen kuorta.

Kun Salatuissa Sodissa Galactus imi Ultronin voimat, Tohtori Doom käynnisti hänet uudelleen. Tällä kertaa Ultron totteli vain Tohtori Doomia, jolloin hän pystyi johtamaan vihollisjoukkoa. Ultron tuhoutui tämän jälkeen, mutta palasi taas.

Länsirannakon Kostajat onnistuivat kuitenkin pysäyttämään hänet, ennen kuin hän muutti suurimman osan Kalifornian väestöstä robottielämäksi. (Sarjakuvalehdet: 4, 8/92 Avengers West Coast 65-68.)

Ultron on luonut liittolaisia ja vastustajia: Hän loi Hullun Haihattelijan antamasta Ihmissoihdun ruumiista Visionin josta tuli Kostajien jäsen. Hän loi myös Jocastan, joka oli myös tuhoutumattomasta adamantiumista tehty robotti.

Ultron halusi Jocastasta vaimonsa, mutta hän siirtyi Kostajien puolelle. Ultron oli tehnyt ennen Jocastaa Alkheman joka kääntyi Ultronia vastaan ja on ollut myös pitkäaikainen Kostajien vihollinen. Ultron nauhoitti robotteihinsa aivokäyriä.

Jocastalla oli Ampiaisen aivokäyrä ja Alkhemalla Matkijalinnun. Visionilla oli Ihmemiehen aivokäyrät. Ultronilla oli luojansa, Henry Pymin aivokäyrät.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultron jaksaa nostaa noin 70-90 tonnia, riippuen mikä Ultron on kyseessä. Ultron yrittää aina parannella itseään ja hän tulee koko ajan vahvemmaksi. Ultron voi ampua kaikenlaisia säteitä käsistään. Salatuissa sodissa Tohtori Doom asensi Ultroniin eräänlaisen atomihajottajan, mutta se ei ollut myöhemmin käytössä.

Ultron on yhtä nerokas kuin Henry Pym, koska robotilla on hänen aivokäyränsä.lähde?

Muut mediat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultron esiintyy päävihollisena Marvel Cinematic Universen elokuvassa Avengers: Age of Ultron. Toisin kuin sarjakuvissa, tämä versio Ultronista on tekoäly, jonka Tony Stark ja Bruce Banner loivat Lokin valtikalla ja Paroni Wolfgang von Struckerilta viedyn teknologian avulla luotu tekoäly rauhanturvatarkoitukseen S.H.I.E.L.D.:n tilalle. Ultron kuitenkin kääntyy luojiaan vastaan ja uskoo ainoan keinon ratkaisun rauhan saavuttamiseen olevan ihmiskunnan tuhoaminen. Ultron rakentaa itselleen uuden kehon HYDRAlta viedyllä teknologialla ja päivittää sitä Ulysses Klauelta saadun vibraniumin avulla. Ultronin liike- ja ääninäyttelijänä elokuvassa toimii James Spader.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ultron is number 23 IGN Viitattu 8.8.2009 (englanniksi)
  2. ‘Avengers 2′ Story Details: Ultron & Vision’s MCU Origins Clarified 9.4.2014. Screen Rant. Arkistoitu . Viitattu 9.4.2015. (englanniksi)