Hervannan seniorikortteli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seniorikorttelin sisäpihaa.

Hervannan seniorikortteli on YH Länsi Oy:n ideoima ja rakennuttama kortteli, joka koostuu viidestä senioriasumiseen rakennetusta kerrostalosta.[1] Kortteli sijaitsee Tampereen Hervannan kaupunginosan ydinkeskustassa Pietilänkadun ja Hervannan valtaväylän kulmauksessa. Kokonaisuus koostuu yhdestä kiinteistöosakeyhtiöstä ja kahdesta asunto-osakeyhtiöstä.[2][3] Rakennuksia yhdistää sisäkäytävä, "rengasraitti". Rakennusten keskelle jää sisäpiha, jonne on suunniteltu mm. pelikenttiä ja tanssitori vapaa-ajan harrastus- ja virkistystoimintaa varten.

Senioriasunnot ovat yksityisten palvelutarjoajien rakennuttamia tyypillisesti yli 55-vuotiaille maksukykyisille asiakkaille tarkoitettu asumismuoto. Senioritaloissa tärkeitä ovat esteetön rakentaminen, keskeinen sijainti ja palvelut. Asuminen ja palvelut kustannetaan itse.

Keskeisellä paikalla seniorikorttelin kulmauksessa ja kauppakeskus Duo:n vieressä on valkoinen palvelujen talo. Palvelujen talosta löytyy mm. ravintola (kahvila ravintola Kiewari),[4] kuntosali,[1] lääkäri, fysioterapeutti, hoitokoti sekä palveluohjaajia.

Hervannan seniorikortteli on luokassaan Suomen suurin senioriasuntola.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Hervannan Kotosalla-kortteli (Arkistoitu – Internet Archive)
  2. Asemapiirros[vanhentunut linkki]
  3. Ville Karjalainen: Käyttö- ja yhteiskustannusten määräytyminen työmaan runkovaiheessa[vanhentunut linkki], Opinnäytetyö 2008, Tampereen ammattikorkeakoulu, sivu 17
  4. Kahvila ravintola Kiewari (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. Golfaten loppuun asti (Arkistoitu – Internet Archive) – Aamulehti su|asiat, 29. heinäkuuta 2007, sivu 12