Heikki Eklöf

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heikki Eklöf (s. 1954 Hämeenlinna) on hämeenlinnalainen kuvittaja. Työskenneltyään mainosalalla yli 30 vuotta hän ryhtyi vapaaksi taiteilijaksi.[1]

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karto Oy on myynyt Heikki Eklöfin kuvittamia Wenkoolit-postikortteja helmikuusta 2013 alkaen. Wenkoolit ovat Eklöfin luoma piirroshahmosarja, jonka pääosassa seikkailee hyväntahtoisia kaapuun ja puukenkiin pukeutuvia hahmoja.

Wenkoolit-postikorttien lisäksi Heikki Eklöf on kuvittanut lukuisia muitakin postikorttisarjoja, kuten Paletti Oy:n julkaiseman Sininen Sarja -postikorttisarjan, joka on Vexi Salmen tekstittämä. Lisäksi Eklöf on kuvittanut Karto Oy:n julkaiseman kahdeksanosaisen Senkin Apina -hupikorttisarjan sekä Kantolan Kortti Tuotteen julkaiseman Perinnetonttu-postikorttisarjan. Vuonna 2013 Kantolan Kortti Tuote julkaisi 12 uutta Eklöfin kuvittamaa tonttuaiheista postikorttia.

Kuvittajana Eklöf tekee paitsi karikatyyrisiä piirroksia, myös realistisia teoksia ja muotokuvia. Hänen luomansa peikkosarja ”Voihan Peikkoset” oli esillä Naivistit Iittalassa -näyttelyssä joulukuussa 2013. Aiemmin Eklöfin töitä on nähty myös lukuisissa muissa näyttelyissä.

Postikorttikuvituksien lisäksi Eklöf on kuvittanut vinyylilevyjen ja VHS -videoiden sekä kirjojen kansipapereita.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Piri-Lahti, Maarit ; Pölönen, Kiti: Hyvikset syntyivät vastapainoksi vihaisille siileille ja linnuille 24.9.2013. Yle Uutiset. Viitattu 7.7.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]