Hanna Kinnunen (huilisti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hanna Kinnunen on suomalainen huilisti. Kinnunen opiskeli huilunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Ilpo Mansneruksen ja Liisa Ruohon johdolla sekä Pariisissa Claude Lefèbvren ja Catherine Cantinin oppilaana. Hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Aurèle Nicolet, Alain Marion, Sophie Cherrier, Emmanuel Pahud ja Camilla Hoitenga.

Hanna Kinnunen on toiminut sijaisena monissa orkestereissa kuten Tampere Filharmoniassa (2002–03) ja Radion sinfoniaorkesterissa (2003–06 ja 2010-2013). Hän on soittanut myös mm. Avanti!:ssa ja Tapiola Sinfoniettassa sekä Helsingin Festivaaliorkesterissa. Tällä hetkellä hän soittaa nykymusiikkiyhtye Defunensemblessa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla Suomessa sekä eri puolilla Eurooppaa. Tällä hetkellämilloin? Hanna Kinnunen valmistelee uuteen musiikkiin keskittyvää jatkotutkintoa Sibelius-Akatemiassa ja työskentelee Akatemian DocMus-yksikössä assistenttina. Hän kuuluu myös valtakunnalliseen Musiikin ja näyttämötaiteen tutkijakouluun.

Kinnunen esittää aktiivisesti uutta musiikkia ja on tilannut useita teoksia. Hän on ollut perustamassa elektroniseen musiikkiin keskittyvää yhtyettä defunensembleä vuonna 2009.

Nykyisin Hanna Kinnunen opettaa Sibelius-Akatemiassa huilunsoittoa.milloin?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]