Hallinnon tutkimus (lehti)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hallinnon tutkimus on Hallinnon Tutkimuksen Seuran julkaisema tieteellinen aikakausilehti, jonka artikkelit liittyvät julkiseen hallintoon sekä yritysten ja järjestöjen hallintoon kohdistuvaan tutkimukseen. Lehdessä käsitellään temaattisesti hallintoon, organisointiin tai johtamiseen liittyviä kysymyksiä [1]. Vaikka lehden pääpaino onkin julkisen hallinnon ja johtamisen ominaiskysymyksissä, siinä voidaan julkaista myös artikkeleita, jotka koskevat yritysten johtamista ta kolmannen sektorin organisaatioiden teemoja [2]. Lehden päätoimittajana toimii vuonna 2024 Harri Jalonen Vaasan yliopistosta [3].

Tieteellinen taso ja lehden saama tuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallinnon Tutkimus on arvioitu julkaisufoorumin tasolle 2 (JUFO 2) ja lehdessä julkaistavilta vertaisarvioiduilta artikkeleilta edellytetään, että ne tuottavat uutta tietoa tai uusia näkökulmia käsittelemäänsä aihepiiriin ja siten osaltaan edistävät aiheesta käytävää tieteellistä keskustelua. Lehdellä on käytössään Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) vertaisarviointitunnus.

ja se on saanut TSV:n kautta tieteellisen julkaisutoiminnan avustusta, jota opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Veikkauksen tuotoista [3].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hallinnon Tutkimus journal.fi. Viitattu 5.5.2024.
  2. Virtanen, Turo Ahonen, Pertti Syväjärvi, Antti Vartiainen, Pirkko Vartola, Juha Vuori, Jari: Suomalainen hallinnon tutkimus : mistä, mitä, minne?. TUP OA Books, 2011. Tampereen yliopisto. Artikkelin verkkoversio. fi
  3. a b Hallinnon Tutkimus -lehti | Hallinnon Tutkimuksen Seura ry www.hallinnontutkimus.fi. Viitattu 5.5.2024.