FiCom

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
FiCom

Ficom logo trans.png

Lajityyppi Tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan edunvalvontajärjestö
Perustettu 2000 [1]
Toimitusjohtaja Reijo Svento[2]
Kotipaikka Helsinki[3]
Kotisivu Ficom.fi

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry on tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan edunvalvontajärjestö ja yhteistyöfoorumi. Sen jäsenyritykset edustavat tietoliikennealan toimijoita, viestinvälittäjiä sekä ohjelmisto- ja tietotekniikkataloja.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FiCom edistää jäsenyritystensä liiketoimintamahdollisuuksia ja kilpailukykyä erityisesti vaikuttamalla tietoliikenne- ja tietotekniikka-alaa koskevaan lainsäädäntöön. Lisäksi FiCom kerää ja analysoi toimialaa koskevaa tilastotietoa, ylläpitää toimialan tietopankkia sekä viestii alan ajankohtaisasioista eri kohderyhmille.

FiCom kehittää myös tietoliikennealan huoltovarmuutta ja edistää alan varautumista vakavien häiriöiden varalle yhteistyössä jäsenyritystensä kanssa.

Konkreettisesti FiCom muun muassa julkaisee Telealan yleiset sopimusehdot, joita noudattavat ainakin TeliaSonera, Elisa ja DNA.[4][5][6][7]

Jäsenet vuoden 2014 alussa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FiComin hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan. Hallituksen kokoonpano on kerrottu täällä. Vuonna 2014 puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Mika Sarhimaa, Hewlett-Packard Oy

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=9751
  2. http://www.ficom.fi/lyhyesti/index.html
  3. http://www.ficom.fi/saannot/index.html
  4. Telealan yleiset sopimusehdot FiCom
  5. Toimitusehdot ja palvelukuvaukset Sonera
  6. Sopimusehdot Elisa
  7. Toimitusehdot DNA
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.