Doctor Midnight (Beth Chapel)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Doctor Midnight
Luoja(t) Roy Thomas
Todd McFarlane
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Infinity Inc. nro. 19 (Lokaku 1985)
Henkilötiedot
Oikea nimi Elizabeth "Beth" Chapel
Status Aktiivinen
Pituus 172 cm
Paino 53 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Yhteiskunta
Henkilöllisyydet Elizabeth Chapel
Voimat Katso
Suhteet
Sukulaiset Bridget Chapel (äiti), James Chapel (isä)

Elizabeth Chapel tunnetaan paremmin nimellä Beth Chapel on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvän kuvitteellisen supersankarin nimi. Beth on alkuperäisen Doctor Mid-Niten, Charles McNiderin seuraaja. Hahmon loivat Roy Thomas ja Todd McFarlane ja se esiintyi ensimmäisen kerran Infinity Inc. #19 tarinassa lokakuussa 1985.

Midnighten kuvitteellinen henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun ikääntyvä McNider vietti vähemmän aikaa toiminnassa, lääkäri Beth Chapel astui tohtori Midnightin rooliin. Beth Chapel oli kotoisin Orangeburgista Etelä-Carolinasta, ja hänellä oli pastori-isä, äiti, joka lauloi kirkon kuorossa, ja neljä veljeä. Chapel ilmestyi ensimmäisen kerran, kun Jade of Infinity, Inc. kiidätettiin sairaalaan hoitoon, kun hän kohtasi herra Bonesin syanidin kosketuksen. Infinite Earths -kriisin alkaessa Bethin sokaisi happiräjähdys, mutta ensimmäisen Hourmanin poika Rick Tyler pelasti hänet, ottaen isänsä kellon vahvistaakseen voimiaan. Tohtori McNider teki Bethille hätäleikkauksen, ja vaikka hän ei pystynyt palauttamaan tämän päivänäköä, hän antoi Bethille kyvyn nähdä pimeässä. Beth ja Rick ottavat edeltäjiensä tohtori Midnightin ja Hourmanin tittelit, ja Bethin äiti valmistaa hänelle supersankariasun kuorovaatteesta. Yhdessä uuden Villikissan Yolanda Montezin kanssa Chapel ja Tyler hakivat jäsenyyttä Infinity, Inc:ssä ja pääsivät lopulta sisään; Yhdistys oli kuitenkin lyhytaikainen, koska Infinity, Inc. hajosi pian sen jälkeen, vaikka Chapel ja Tyler aloittivat romanttisen suhteen toimikautensa aikana.

Myöhemmin Yhdysvaltain hallitus värväsi Doctor Midnightin ja Wildcatin tehtävään voittaa superpahis Eclipso, mutta Chapel kuoli tehtävässä yhdessä Yolanda Montezin, Creeperin, Commander Steelin, Peacemakerin ja Major Victoryn kanssa.

"Watchmen"-jatko-osan "Doomsday Clock" tapahtumien aikana Beth Chapel palautui eloon muun palautetun Justice Society of America:n ja Avaruussankarilegioonan rinnalla Tohtori Manhattanin vaikutuksen ansiosta. Hän pukeutuu nyt perinteisempään asuun, joka muistuttaa McNiderin ja Crossin pukua. Taistelun jälkeen Black Adamin ryhmää ja ulkomaisia ​​supersankareita vastaan ​​Chapelin kerrotaan avanneen metainhimillisen lääketieteellisen klinikan nimeltä All-Star Clinic, jossa Ronnie Raymond on hoidossa. Myöhemmin Chapel nähdään hoitamassa loukkaantunutta Jon Kentiä.

Midnight muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beth Chapel esiintyy live-action DC Universe / CW televisiosarjassa Stargirl, näyttelijänään Anjelika Washington. Tämä versio on sosiaalisesti kömpelö tyttö, joka ei ole saanut yhtään ystävää, kuten hänen äitinsä kannustaa. Myöhemmin hän hankkii alkuperäisen Doctor Mid-Niten, Charles McNider'sin, suojalasit, ystävystyy sen A.I:n kanssa, jolle hän antaa lempinimen "Chuck", hänestä tulee uusi Doctor Mid-Nite ja hän liittyy Stargirl's Justice Society of Americaan. Toisella kaudella Chapel saa selville, että hänen vanhempansa ovat eroamassa, kun hän yrittää aktivoida Chuckin uudelleen päästäkseen kosketuksiin McNiderin kanssa, joka on loukussa Shadowlandsissa. Jouduttuaan Eclipson illuusioiden uhriksi McNider neuvoo häntä pitämään lasit päässään, koska hän näkee niiden avulla Eclipson temppujen läpi. Kun McNider on vapautettu, hän auttaa Chapelia löytämään Eclipson murtaen samalla hänen vanhempansa irti konnan illuusioista. Eclipson tappion jälkeen Chapelin vanhemmat ja McNider tukevat häntä uudeksi Tohtori Mid-Niteksi ennen kuin Chapel auttaa McNideria selvittämään, mitä hänen perheelleen tapahtui.