Dead Set (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dead Set
Luoja(t) Charlie Brooker
Pääosissa Jaime Winstone
Andy Nyman
Kevin Eldon
Davina McCall
Riz Ahmed
Beth Cordingly
Kathleen McDermott
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Alkuperäiskieli englanti
Verkko E4
Esitetty 27. lokakuuta 2008 – 31. lokakuuta 2008
Jaksoja 5
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Dead Set on brittiläinen viisijaksoinen televisiosarja, joka esitettiin ensimmäisen kerran E4-kanavalla 27.–31. lokakuuta 2008.[1] Sarja oli ehdolla Baftan Best Drama Serial -palkinnon saajaksi.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan tapahtumapaikkana toimii Big Brother -tositelevisiosarjan kuvausstudio, jonka asukkaat ja tuotantohenkilöstö jäävät studiokompleksiin loukkuun, kun zombiepidemia vyöryy äkisti yli Britteinsaarten kesken ohjelman lähetyksen.

Tarina alkaa Big Brother-lähetyksen karsinnoista, jossa tuotantotiimi sekä talon asukkaat odottavat seuraavan putoajan julkistamista. Talossa asuvat Marky, Veronica, Grayson, Joplin, Angel, Space ja Pippa. Pippa putoaa kilpailusta ja lähtee haastateltavaksi. Studion ulkopuolella suuri osa henkilökuntaa saa tartunnan, ja he alkavat vyöryä suurina joukkoina kohti studiota. Eräs sarjan tuottajista Kelly Povell saa kuulla, että tämänselvennä poikaystävän Riqin auto on varastettu ja tämä jää odottamaan seuraavaa junaa. Zombien päästessä sisään tuotantotiimin rippeet telkeävät itsensä toimistotiloihin.

Aamulla Kelly yrittää saada tietoa televisiosta ja radiosta tuloksetta. Hän päättää mennä ulos ovesta, ja tappaa zombiksi muuttuneen kollegansa Dannyn. Patrick puolestaan löytää Pippan. Kelly taistelee tiensä studiolle ja löytää kaikki sarjan tähdet elossa, mutta täysin ulkomaailman tilasta tietämättöminä. Heidän nauraessa Kellyn uutisille Angel saa pureman jalkaansa.

Riq herää juna-asemalta, ja kohtaa naisen nimeltä Alex. Samaan aikaan studiolla Kelly lähtee Markyn ja Spacen parissa etsimään kaupungista lääkkeitä Angelille, ja antaa Graysonille aseen mikäli Angel kuolee. Kaupalla Marky ja Kelly keräävät elintarvikkeita, kunnes ulkona kaksi poliisia uhkaavat Spacea aseella. Poliisit ampuvat Kellyä ja Markyä jahtaavat zombit, mutta toinen poliiseista saa pureman. Hänen kollegansa tappaa tämän, ja on aikeissa tappaa Markyn. Kelly ampuu poliisia jalkaan jättäen tämän zombien armoille, ja Kolmikko pakenee kaupalta. Talossa Angel muuttuu zombiksi, ja tartuttaa Graysonin. Joplin ja Veronica tappavat Graysonin, ja Kellyn palatessa tämä ampuu Angelin. Riq näkee vielä toimivasta lähetyksestä Kellyn olevan elossa.

Riq jatkaa matkaansa veneestä käsin Alexin kanssa, mutta Alex menehtyy. Studiossa Patrick ja Pippa lopulta kyllästyvät toisiinsa ja tappavat heitä häirinneen zombit, edeten kuulutuskoppiin. Patrick vaatii ihmisiä pelastamaan heidät ja he joutuvat suostumaan. Kelly ja Space hakevat Patrickin ja Pipan turvaan taloon. Patrick alkaa ensitöikseen miettiä suunnitelmaa paeta Britteinsaarilta, vaikka muut ovat eri mieltä. Patrick alkaa tehdä Graysonin ruumiista hakkelusta, jotta voisi harhauttaa zombeja paetessaan. Samaan aikaan Riq raivaa tiensä Kellyn luo, mutta Marky alkaa ampua häntä. Riq vakuuttaa ettei häntä ole purtu ja hänet otetaan vastaan taloon.

Yrittäessään pakoa Patrick tainnutetaan ja sidotaan, sillä tämä johdattaisi kaikki zombit studiolle. Joplin käy katsomassa Patrickia ja tämä saa käännytettyä Joplinin muita asukkeja vastaan, sillä nämä pitävät Joplinia perverssinä. Kun muut keskustelevat mitä Patrickin kanssa tulisi tehdä, tämä ottaa Kellyn panttivangiksi ja poistuu aseistettuna Joplinin kanssa. Patrick ampuu Riqiä tappaen tämän, ja tämä pääsee pakoon. Joplin avaa portit, samalla tapattaen itsensä. Satoja zombeja pääsee sisään studioon ja elossaolevat alkavat juosta sisään turvaan. Patrick ja Space joutuvat erilleen muista, ja Patrick syödään elävältä. Space jää loukkuun kuulutuskoppiin, ja huomaa Kellyn, Markyn ja Veronican olevan sisällä talossa, kymmenien zombien saartamina ikkunoiden takana. Space onnistuu laittamaan ikkunat säppiin, mutta zombit tulvivat sisälle muista raoista tappaen Markyn ja Veronican. Space saa pureman kopissa, mutta onnistuu avaamaan Kellylle päiväkirjahuoneen. He keskustelevat vielä hetken kuulutussysteemin kautta Spacen "voitosta" Big Brotherissa, ja Space näkee tyttöystävänsä Pippan zombien joukossa kunnes käskee häntä avaamaan Kellylle oven.

Sarjassa näytetään seuraava aamu. Zombien valtaamassa studiossa Joplin, Marky, Veronica ja Space ovat muuttuneet vaeltaviksi zombeiksi, kuten myös Kelly. Kelly katsoo kameraan, ja kuvaa näytetään monitoreista kuulutuskoppiin.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jaime Winstone  Kelly  
 Riz Ahmed  Riq  
 Adam Deacon  Space  
 Andy Nyman  Patrick  
 Warren Brown  Marky  
 Beth Cordingly  Veronica  
 Kathleen McDermott  Pippa  
 Kevin Eldon  Joplin  
 Raj Ghatak  Grayson  
 Chizzy Akudolu  Angel  
 Liz May Brice  Alex  
 Elyes Gabel  Danny  
 Shelley Conn  Claire  
 Kelly Wenham  Chloe  
 Jennifer Aries  Sophie  
 Davina McCall  itseään  
 Charlie Brooker  zombi  
 Krishnan Guru-Murthy  itseään  
 Marcus Bentley  Big Brother -ääni  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brooker, Charlie: Dead Set (a Titles & Air Dates Guide) epguides.com. Viitattu 16.11.2010. (englanniksi)
  2. Television Awards Winners in 2009 bafta.org. 26.4.2009. Arkistoitu 21.11.2010. Viitattu 16.11.2010. (englanniksi)
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.