Classic lolita

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Classic lolita

Classic lolita on lolita-muodin alatyyli ja saanut eniten vaikutteita edvardiaanisen, rokokoon ja viktoriaanisen ajan vaatteista, ja näin ollen on muista lolitan alatyyleistä eleganteimmasta päästä. Vaikutelma on enemmän elegantin nuoren neidin kuin pikkutytön niin kuin yleensä sweet lolitassa. Classic lolita oli aiemmin huomattavasti harvinaisempi tyyli kuin gothic- tai sweet lolita, mutta nykyään tyyliä pidetään toiseksi suosituimpana heti sweet lolitan jälkeen. Tunnettuja classic lolita -brändejä ovat muun muassa Victorian Maiden, Mary Magdalene ja Innocent World.

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyylissä suositaan usein hillittyjä ja murrettuja värejä, kuten roosaa ja luonnonvalkoista, sekä ruskeaa, mustaa, viininpunaista, laivastonsinistä ja tummanvihreää. Printeissä yleisimpiä kuvioita ovat kukkakuviot ja muut ornamentit, mutta myös eläimet, vanhanaikaiset lelut, hedelmät ja marjat ovat tyypillisiä. Röyhelöä ja pitsiäkin on vähemmän, koska classic lolitassa vähemmän on enemmän.

Classic lolitan asukokonaisuuteen kuuluvat lolita-asun perusteet kuten mekko/hame, paita/bolero ja yleensä muita lolitan alatyylejä hienostuneemmat hiuskoristeet, kuten vaikka kukat, hillityt rusettipannat, bonnetit ja erilaiset hatut. Kengät ovat yleensä korolliset, mutta paljon siromman ja elegantimman näköiset kuin esimerkiksi sweet lolitassa.

Classic lolita -mekkojen siluetti myötäilee perinteistä kaavaa, mutta usein "cupcake"-linjasen lisäksi nähdään myös A-linjaisia mekkoja. Mekkojen/hameiden helman mitta poikkeaa muista alatyyleistä siten, että se saattaa ulottua jopa yli polvien. Näkyviä ja räikeitä koruja, kenkiä ja laukkuja on vähän, sukat ovat useimmiten sukkahousut tai ylipolvensukat ja paitapusero voidaan korvata elegantilla bolerolla.

Sweet classic[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan classic lolita yhdistelee vaikutteita sweet lolitasta. Tämän tyylin edustajia on muun muassa vaatemerkki Innocent World, joka voidaan tyylinsä perusteella kategorisoida sekä classiciin, että sweetiin. Vaatemerkin printeissä perinteisen ruusukuvion lisäksi yleisiä teemoja ovat esimerkiksi nallet, peurat, nuket, marjat, koiran- ja kissanpennut, karusellihepat ja jopa jälkiruoat.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]