Chase the Express

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chase the Express
Kehittäjä Sugar and Rockets
Julkaisija Sony Computer Entertainment
NA Activision
Säveltäjä Takeo Miratsu
Julkaistu JP 27. tammikuuta 2000
NA 31. toukokuuta 2000
EU 8. syyskuuta 2000
Lajityyppi kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Alkaen 17 vuotta
Alusta PlayStation
Jakelumuoto CD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Chase The Express (tunnetaan myös nimellä Covert Ops: Nuclear Dawn) on Sugar and Rocketsin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin PlayStationille vuonna 2000.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelattavuus on hyvin samanlainen kuin Resident Evil -pelisarjassa. Pelissä on valmiita kamerakulmia, jotka seuraavat päähahmoa sivusta tämän liikkuessa junan käytävillä. Aseella ampuessa ensin tähdätään yhdestä napista, ja tämän jälkeen ase laukaistaan toisesta napista. Suurin osa pelin ajasta kuluu esineitä keräillessä, puzzleja ratkoessa, vihollisia kukistaessa ja junan käytävillä juoksennellessa. Pelin voi tallentaa junan vessoista löytyvissä tallennuspisteissä, joista löytyy myös säilöntäpiste, jonne voi sulloa tarpeettomia tavaroita säilöön.

Peli on jaettu eri tasoihin, jotka vaihtuvat aina tietyn tavoitteen täyttyessä. Yhdessä tasossa päämääränä voi olla esimerkiksi avaimen löytäminen ja oven aukaiseminen kyseisellä avaimella, kun taas toisessa kentässä tavoitteena voi olla yllättäen pomovastuksen kukistaminen ja pomminpurkaminen.

Latausruutujen aikana näkyvä teksti ilmoittaa pelaajalle, missä paikassa juna kyseisellä hetkellä liikkuu. Ruudussa vilahtaa valtion ja kaupungin nimi. Kaupunkien ja valtioiden nimet vaihtuvat, kun tasotkin vaihtuvat.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lt. Jack Morton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jack Morton on pelin päähahmo, jonka tehtävänä on pelastaa suurlähettiläsperhe ja samalla estää koko maailmaa uhkaava ydinhyökkäys.

Billy McGuire[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jackin toveri, joka onnistui selviytymään Jackin kanssa terroristien hyökkäyksestä. Billy on kuitenkin vakavasti loukkaantunut, joten hän tarvitsee Jackin apua. Billylle pitää mm. suorittaa verensiirto, sekä etsiä hänelle luotiliivit.

Mikäli pelaaja ei onnistu verensiirrossa/luotiliivien etsinnässä, Billy kuolee ja pelaaja saa huonon arvosanan pelin lopussa.

Christina Wayborn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terrorihyökkäyksestä henkiinjäänyt agentti, joka on yksi suurlähettilään suojelijoista. Christina osaa käsitellä aseita, ja pystyy luonteensa ansiosta selviytymään tiukoistakin tilanteista.

Pierre Simon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranskan suurlähettiläs, joka välittää omasta perheestään enemmän kuin mistään muusta koko maailmassa. Ikä 53.

Catherine Simon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurlähettilään vaimo. Ikä 45.

Jane Simon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurlähettilään tytär. Ikä 11.

Philip Mason[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurlähettilään sihteeri, jolla ei ole täysin puhtaita jauhoja pussissaan. Ikä 39.

Boris Zugoski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin pääpahis, joka on junaan kohdistuneen terrori-iskun takana. Hän pitää ranskan suurlähettiläsperhettä panttivankinaan ja vaatii lunnaiksi 20 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja vapaan pakoreitin Ranskaan. Muussa tapauksessa hän teloittaa suurlähettiläsperheen ja suorittaa ydinhyökkäyksen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Luutnantti Jack Morton on Nato-sotilas, joka joukkoinensa on vartioimassa Blue Harvest -nimistä junaa tämän tehdessä matkaa kohti Ranskaa. Terroristit hyökkäävät ja tuhoavat puolustusjoukot perusteellisesti. Morton jää joukostaan ainoana henkilönä henkiin, ja hänen on yksin pelastettava Ranskan suurlähettiläsperhe terroristien kynsistä sekä pysäytettävä samalla maailmaa uhkaava ydinhyökkäys.