Charles Oliveira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Charles Oliveira da Silva
Henkilötiedot
Syntynyt17. lokakuuta 1989 (ikä 34)
Kansalaisuus Brasilia Brasilia
Vapaaottelija
Lempinimi Do Bronxs
Pituus 178 senttimetriä
Paino 71 kilogrammaa
Painoluokka Kevytsarja
Kätisyys Oikea
Taistelutyyli Brasilialainen jujutsu
Tilastot
Ottelut 41
Voitot 33
– tyrmäyksellä 9
– luovutuksella 21
– päätöksellä 0
Tappiot 9

Charles Oliveira da Silva (s. 17. lokakuuta 1989) on brasilialainen vapaaottelija ja brasilialaisen jujutsun harjoittaja. Hän kilpailee Ultimate Fighting Championshipin (UFC) kevytsarjassa, jonka mestari hän oli vuonna 2021. Oliveira pitää hallussaan useita UFC-ennätyksiä, joista merkittävin on eniten lopetusvoittoja organisaation historiassa. Hän on ollut 9. toukokuuta 2022 alkaen UFC:n kevytsarjan rankingissa sijalla 1. ja on UFC:n miesten Pound for pound -rankingissa sijalla 3. Hän on voittanut urallaan 33 ottelua ja hävinnyt yhdeksän.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oliveira syntyi köyhään perheeseen Vicente de Carvalhon favelassa Guarujássa, São Paulossa, Brasiliassa. Oliveira aloitti jalkapallon pelaamisen ja haaveili ammattipelaajan urasta, mutta 7-vuotiaana hän alkoi tuntea olonsa sairaaksi. Hänellä oli säännöllisiä kipuja kehossaan ja kävelyvaikeuksia, eikä hän joskus pystynyt liikuttamaan jalkojaan. Hänellä diagnosoitiin reumakuume ja sydämen sivuääni, jotka vaikuttivat vakavasti hänen nilkkaan. Lääkäri kertoi perheelle, että Oliveiralle voi tulla halvaus. Hän oli usein vuoteessa, mutta kaikista haasteista ja sairauksistaan ​​huolimatta Oliveiran vanhemmat vaativat hänet urheilun pariin ja kahden vuoden kuluttua hän alkoi toipua. Oliveiran naapuri Paulo tutustutti hänet brasilialaiseen jujutsuun 12-vuotiaana. Vaikka hänen perheensä tulot olivat erittäin pienet, BJJ-kuntosalin valmentaja tarjosi tunteja ilmaiseksi osana sosiaalista ohjelmaa. Hänen perheensä auttoi rahoittamaan hänen koulutustaan ​​myymällä katuvälipaloja ja hylättyä pahvia. Paulo kuoli myöhemmin Vicente de Carvalhossa tapahtuneen ammuskelun ristitulessa Charlesin ollessa 14-vuotias.

Oliveira aloitti brasilialaisen jujutsun harjoittelun Roger Coelhon johdolla 12-vuotiaana ja voitti ensimmäisen suuren tittelinsä valkoisena vyönä vuonna 2003. Hänelle myönnettiin musta vyö brasilialaisessa jujutsussa Ericson Cardoson ja Jorge "Macaco" Patinon johdolla vuonna 2010.

Hänen lempinimensä ”do Bronx” tulee New Yorkin Bronxin kaupunginosasta. Nimi tarkoittaa kirjaimellisesti Bronxista, koska Bronx oli slangia, jota käytettiin faveloista ja köyhistä kaupunginosista. Haastattelussa hän paljasti: ”Bronx johtuu siitä, että se on favela, eikö? Esikaupunkialue, josta olen kotoisin. ”Do Bronx” tuli käytännössä, kun menin taistelemaan turnauksessa. Kun vastustajat pyysivät antamaan heille lempinimeni, olin vain Charles Oliveira. Kun menimme taistelemaan jujutsun mestaruudesta, he sanoivat aina ”katsokaa Bronxin tyyppejä, favelasta”, joten otin käyttöön lempinimen ”do Bronx”.”

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Charles Oliveira