CMS-kuntoklubiketju

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

CMS (Club Marketing & Management Services) on kansainvälinen kuntokeskusketju, joka on perustettu vuonna 1965. CMS Internationalin perustaja on yhdysvaltalainen tohtori Mike Chaet, joka työskentelee yhtiön johdossa kouluttaen konsultteja ympäri maailmaa. CMS-konsultteja toimii 44 maassa. Pohjoismaissa toiminta käynnistyi aluksi Ruotsissa vuonna 1996, jonka jälkeen mukaan liittyivät Norja ja Tanska. Suomessa toiminnan aloitti keväällä 2000 Mikko Mustala. Ensimmäiset 11 kuntoklubia liittyivät ketjuun 15. elokuuta 2000.

Suomessa CMS-klubeja on 42 kpl, Pohjoismaissa yli sata ja maailmalla muutamia satoja.lähde? CMS-klubeilla on jäseniä noin 50 000.lähde? CMS-kuntoklubit ovat luoneet liikunta-alalle nimityksen Omaohjaaja, joka ohjaa klubien jäseni harjoittelussa.

CMS Lifestyle -lehti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CMS julkaisee asiakaslehteä CMS-Lifestylea. Lehti käsittelee liikuntaan, terveyteen ja hyvään elämään liittyviä asioita ja ilmiöitä. Lehden mediakortin mukaan CMS Lifestylen numerokohtainen tarkastamaton levikki on 30 000–35 000 kappaletta. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden vastaava päätoimittaja on Mikko Mustala.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]