Blox Car

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blox Carin logo

Blox Car oli suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu. Sen ensimmäinen virallinen toimintavuosi oli vuonna 2016. Blox Car antoi yksityisille ihmisille mahdollisuuden tarjota oman autonsa yhteiseen käyttöön.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen perusti sarjayrittäjä Paul Nyberg.[1] Hän osti vuonna 2015 Kortteliauto-palvelun, joka oli aloittanut toimintansa jo vuonna 2011. Kortteliauto toimi vain Helsingin kantakaupungissa, ja se oli suomalaisen yhteiskäyttöautoilun pioneereja. Talouselämä-lehden haastattelussa Nyberg kertoi vuonna 2015 uskovansa nuoremman sukupolven autoilijoille yhteiskäytön olevan kiinnostavin yksityisautoilun muoto. Marraskuussa 2015 Blox Car -palvelussa tehtiin ensimmäinen toteutunut auton varaus. Syyskuussa 2019 päättynyt joukkorahoitus kierros toi yritykselle yli 100 uutta piensijoittajaa.

Blox Carin toiminta lakkasi, kun palvelun omistanut yhtiö Shareit Bloxcar oy meni konkurssiin 1. kesäkuuta 2022.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ePressi: SHAREIT BLOXCAR OY: Nyt sinulla on mahdollisuus omistaa pala kotimaista “autojen Airbnb:tä”, Blox Caria Tärkeimmät talousuutiset | Kauppalehti. Viitattu 9.4.2021.
  2. Heima, Timo-Pekka: Kotimainen autojen vertaisvuokrauspalvelu Blox Car päätyi konkurssiin, toiminta loppuu heti Yle Uutiset. 2.6.2022. Yleisradio. Viitattu 2.6.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]