Betty MacDonald

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Betty MacDonald vuonna 1945.

Betty Bard MacDonald (alun perin Anne Elizabeth Campbell Bard, 26. maaliskuuta 1907 Boulder, Colorado7. helmikuuta 1958 Seattle, Washington) oli yhdysvaltalainen kirjailija, joka tuli 1940-luvun lopulta alkaen tunnetuksi omaelämäkerrallisista humoristisista romaaneista. Hänen teoksistaan on suomennettu Muna ja minä (The Egg and I, Gummerus 1947), Basilli ja minä, tarina parantolasta (The plague and I, Gummerus 1949) sekä Menestys ja minä (Anybody Can Do Anything, Gummerus 1953).

MacDonaldin esikoisromaani Muna ja minä (1945) käännettiin 20 kielelle. Chester Erskine ohjasi siitä vuonna 1947 ensi-iltansa saaneen samannimisen komediaelokuvan. Romaanin ja elokuvan sivuhahmojen Ma and Pa Kettle pohjalta tehtiin vielä yhdeksän komediaelokuvaa.

Betty MacDonaldin kirja Basilli ja minä kertoo hänen oleskelustaan tuberkuloosiparantolassa. Romaani Menestys ja minä on muistelma nuoruusvuosista 1930-luvun lamassa.

MacDonald kirjoitti myös sarjan lastenkirjoja, joiden päähahmo on ylösalaisin käännetyssä talossa asuva Mrs. Piggle-Wiggle.

Myös Betty MacDonaldin vanhempi sisar Mary Bard oli kirjailija.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Betty MacDonald