Alpheus Hyatt Verrill

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
A. Hyatt Verrill

Alpheus Hyatt Verrill,käytti nimeä Hyatt Verrill, (23. heinäkuuta 1871 New Haven, Connecticut - 14. marraskuuta 1954 Florida) oli yhdysvaltalainen arkeologi, luonnontutkija, taiteilija ja kirjailija.

Verrillin vanhemmat olivat eläintieteen professori Addison Emery Verrill ja Flora L. Verrill, omaa sukua Smith. Hän sai nimensä eläintieteilijä Alpheus Hyattin (1838-1902) mukaan. Hän opiskeli Yale School of Fine Art'issa ja isänsä järjestämällä eläintieteen kurssilla.

Verrill kuvitti useita luonnontieteellisiä teoksia ja suoritti lukuisia tutkimusmatkoja Länsi-Intian saaristoon sekä Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikkaan.

Verrillin kirjallinen tuotanto oli laaja ja monipuolinen. Luonnontieteellisen kirjallisuuden lisäksi hän julkaisi kioskiviihteen tason science fictionia, lastenkirjoja, matka- ja seikkailukirjoja, sekä tekniikkaa käsitteleviä kirjoja.

Verrill oli avioliitossa kahdesti; ensin 21. tammikuuta 1892 Kathryn L. McCarthyn kanssa, ja heille syntyi ainakin neljä lasta; sekä 11. marraskuuta 1944 Lida Ruth Shawn kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.