Alexander Volkanovski

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alexander Volkanovski
Henkilötiedot
Syntynyt29.syyskuuta.1988
Kansalaisuus  Australia
Vapaaottelija
Lempinimi The Great
Pituus 168 senttimetriä
Paino 66 kilogrammaa
Painoluokka

höyhensarja (2014-
kevytsarja (2014;2016)

välisarja (2012-2013)
Kätisyys oikea
Taistelutyyli brasilialainen jujutsu
Seura

City Kickboxing
Tiger Muay Thai

Freestyle Fighting Gym
Tilastot
Ottelut 26
Voitot 25
– tyrmäyksellä 12
– luovutuksella 3
– päätöksellä 9
Tappiot 1
Aiheesta muualla
alexanderthegreatvolkanovski.com

Alexander Volkanovsi (s. 29. syyskuuta 1988) on australialainen vapaaottelija, joka ottelee tällä hetkellä Ultimate Fighting Championshipissä (UFC). Hän on höyhensarjan entinen mestari ja on pound for pound rankingissa sijalla 8. Volkanovski on entinen Australian Fighting Championshipin (AFC) höyhensarjan mestari.

Volkanovskin rekordi vapaaottelussa on 26-4-0

Ura UFC:ssä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volkanovski teki ammattilaisdebyyttinsä UFC:ssä 26.marraskuuta.2016 kevytsarjassa Yusuke Kasuaa vastaan UFC Fight Night 101-tapahtumassa. Volkanovski voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä ja kasvatti vapaottelun voittoputkeaan 11 voittoon. Hän kertoi ottelun jälkeen ottelevansa seuraavaksi höyhensarjassa.

Volkanovskin odotettiin kohtaavan Michel Quiñonesin 19. helmikuuta 2017 UFC Fight Night 105 -tapahtumassa. Ottelu kuitenkin peruttiin Quiñonesin loukkaantumisen takia eikä korvaavaa ottelijaa löytynyt.

Volkanovski kohtasi Mizuto Hirotan 11. kesäkuuta 2017 UFC Fight Night 110 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Volkanovskin odotettiin kohtaavan Jeremy Kennedyn UFC Fight Night: Werdum vs. Tybura -tapahtumassa 19. marraskuuta 2017 Sydneyssä, Australiassa. Kennedy kuitenkin vetäytyi ottelusta 5. lokakuuta selkävamman vuoksi ja hänet korvasi Humberto Bandenay. Marraskuussa 2017 ilmoitettiin, että Bandenay lykkää UFC-debyyttiään tässä tapahtumassa julkistamattomista syistä, ja hänet korvattiin Drex Zamboangalla. Zamboanga puolestaan ​​vetäytyi taistelusta viisumiongelmien vuoksi, ja hänen tilalleen tuli uusi tulokas Shane Young. . Volkanovski voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Ottelu Kennedyn kanssa ajoitettiin uudelleen ja se käytiin 11. helmikuuta 2018 UFC 221:ssä. Hän voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä.

Volkanovski kohtasi Darren Elkinsin 14. heinäkuuta 2018 UFC Fight Night 133 -tapahtumassa. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Volkanovski kohtasi Chad Mendesin 29. joulukuuta 2018 UFC 232:ssa. Hän voitti ottelun teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä. Tämä ottelu toi hänelle Fight of the Night -palkinnon.

Volkanovski kohtasi entisen höyhensarjan mestarin José Aldon UFC 237:ssä 11. toukokuuta 2019. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Höyhensarjan mestaruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volkanovski kohtasi Max Hollowayn 14. joulukuuta 2019. Oteltiin UFC:n höyhensarjan mestaruudesta UFC 245:ssä. Volkanovski voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä.

Volkanovski puolusti mestaruuttaan ensimmäisen kerran revanssiottelussa Max Hollowayta vastaan 11. heinäkuuta 2020 UFC 251:ssä. Hän voitti ottelun jaetulla päätöksellä. Tämä tulos oli kiistanalainen tiedotusvälineiden keskuudessa, sillä 18 27:stä olisivat antaneet tittelin Hollowaylle, myös vapaaottelupiireistä tutut, kuten UFC:n presidentti Dana White, entinen erotuomari ja sääntöjärjestelmän luoja John McCarthy ja useat vapaaottelijat olivat Hollowayn puolella.

Volkanovskin oli määrä puolustaa toista kertaa mestaruuttaan Brian Ortegaa vastaan 27. maaliskuuta 2021 UFC 260:ssa. Ottelu kuitenkin peruttiin COVID-19-protokollien vuoksi. Volkanovski twiittasi myöhemmin, että hänellä oli positiivinen koronatesti.

Huhtikuun 2. päivänä 2021 ilmoitettiin, että Brian Ortega ja Volkanovski ovat The Ultimate Fighter 29:n valmentajia ESPN+:ssa, ja esityksessä nähdään ottelijoita kääpiö- ja keskisarjassa.[69]

Volkanovski otteli Brian Ortegaa vastaan 25. syyskuuta 2021 UFC 266:ssa UFC:n höyhensarjan mestaruudesta. Hän voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä. Volkanovski sai yleismaailmallista kiitosta siitä, että hän välttyi useilta kuristusyrityksiltä ja sinnikkyydestä. Tämä ottelu toi hänelle Fight of the Night -palkinnon.

Volkanovskin oli määrä kohdata Max Holloway kolmannen kerran 5. maaliskuuta 2022 UFC 272:ssa. Kuitenkin päivä ilmoituksen jälkeen Holloway joutui vetäytymään tapahtumasta loukkaantumisen vuoksi. Holloway korvattiin Chan Sung Jungilla ja mestaruusottelu siirrettiin UFC 273:een 9. huhtikuuta 2022. Volkanovski voitti ottelun neljännen erän alussa teknisellä tyrmäyksellä hallittuaan suurimman osan ottelusta ja hän pudotti Jungin kolme kertaa. Voitosta hän ansaitsi itselleen Performance of the Night -palkinnon. Taistelu toi hänelle myös toisen sijan "Fan Bonus of the Night" -palkinnossa.

Trilogiaottelu Hollowayta vastaan ajoitettiin uudelleen UFC 276:lle 2. heinäkuuta 2022. Volkanovski voitti ottelun yksimielisellä päätöksellä. Tästä voitosta hän ansaitsi Crypto.com Fan Bonus of the Night -toisen sijan, joka maksettiin bitcoineina 20 000 dollarin arvosta.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Alexander Volkanovski

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.ufc.com/athlete/alexander-volkanovski