5. arrondissementti (Pariisi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
5. arrondissementin sijainti
5. arrondissementin kaupungintalo

Pariisin 5. arrondissementti (ransk. 5e arrondissement de Paris) on yksi Pariisin kahdestakymmenestä arrondissementistä eli hallintoalueesta. Se tunnetaan myös nimellä "arrondissement du Panthéon". Se jaetaan edelleen neljään kortteliin (ransk. quartiers), jotka ovat Saint-Victor, Jardin-des-Plantes, Val-de-Grâce ja Sorbonne.

Arrondissementin länsiosa sekä sitä lähellä oleva osa viereistä 6. arrondissementtia tunnetaan paremmin nimellä Latinalaiskortteli (ransk. Quartier latin), joka ei kuitenkaan tällä nimellä kuulu Pariisin virallisiin kaupunginosiin. Näiden arrondissementtien rajana on Boulevard Saint-Michel. Sorbonnen yliopiston päärakennus sijaitsee 5. arrondissementissa.

Arrondissementti sijaitsee Pariisin vasemmalla rannalla ja sitä reunustaa pohjoisessa Seine-joki ja 4. arrondissementti, lännessä 6. arrondissementti ja etelässä 14. arrondissementti ja 13. arrondissementti.

Arrondissementin pinta-ala on 2.54 km² ja asukasluku oli vuonna 2006 61 475 henkeä. Arrondissementin määrinä on toiminut 19. maaliskuuta 2001 lähtien Pariisin entinen pormestari Jean Tiberi UMP-puolueesta.

Nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Pariisin 5. arrondissementti.
Tämä Ranskaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.