Yung Gravy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yung Gravy vuonna 2019.

Matthew Raymond Hauri, (s. 19. maaliskuuta 1996) taiteilijanimeltään Yung Gravy, on yhdysvaltalainen rap-artisti, laulaja ja lauluntekijä Rochesterista, Minnesotasta. Hänen kappaleitaan ovat mm. "Mr. Clean", "1 Thot 2 Thot Red Thot Blue Thot" ja "Alley Oop". Vuodesta 2017 Hauri on tehnyt kaksi Pohjois-Amerikan kiertuetta muiden artistien, kuten Ugly Godin, kanssa. Hauri on maaliskuuhun 2020 mennessä julkaissut viisi EP:tä, yhden mixtapen ja kaksi albumia. Hän esiintyi Suomessa Gravy Plane -kiertueella 8. marraskuuta 2019.lähde?

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matthew Hauri syntyi Rochesterissa, Minnesotassa. Hän opiskeli markkinointia Wisconsinin yliopistossa ja valmistui joulukuussa 2017. Hakiessaan korkeakouluun Hauri aloitti räppäämaan yliopiston järjestämissä juhlissa ystäviensä pyynnöstä. Kolmantena yliopistovuonnaan Hauri aloitti rap-artistin uran. Vuonna 2016 Hauri lopetti päivätyöt ja keskittyi pelkästään musiikkiin ja sen tekemiseen, käyttäen kuukausia kappaleidensa omatoimiseen äänittämiseen.lähde?

Tyyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikissaan Hauri yhdistelee modernia trap-musiikkia ja 1950- ja 1960-lukujen teemoja; kappaleessa "Mr. Clean" on samplattu The Chordettesin kappaletta "Mr. Sandman".lähde?