Yrittäjyyskasvatus

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yrittäjyyskasvatus on nuorille suunnattua kasvatusta, joka edistää positiivista suhtautumista yrittäjyyteen. Yrittäjyyskasvatuksen tavoitteena on lisätä yrittäjyyttä yhteiskunnassa. Yrittäjyyskasvatus on myös osa koulujen opetussuunnitelmaa.

Yrittäjyyskasvatuksen opettaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrittäjyyskasvatuksen opettaminen on yleisesti erilaisten taitojen ja valmiuksien kehittämistä ja opettajat voivat joko suunnitella opetuksen itse tai käyttää valmiita toimintamalleja ja opetusohjelmia (Esimerkiksi Nuori Yrittäjyys - Vuosi yrittäjä) omassa opetuksessaan. Opettajille järjestetään myös muun muassa OPH:n rahoittamana runsaasti erilaisia koulutuksia yrittäjyyskasvatuksen opetukseen.

YES-verkosto tukee ja valmentaa opettajia yrittäjyyskasvatuksessa ja toimii alueellisen yrittäjyyskasvastustyön rakentajana ja yhteistyön kehittäjänä.

Yrittäjyyskasvatus ei ole oma oppiaineensa vaan asiat pyritään viemään kaikkiin oppiaineisiin läpäisyperiaatteella, jolloin jokaisen oppiaineen opettajan tulee pohtia, mitä yrittäjyyskasvatus voi merkitä hänen aineessaan. Parhaaseen lopputulokseen päästään, jos opettajat suunnittelevat yhdessä kokonaisuuden, jossa kaikkien aineiden yrittäjyyskasvatus liittyy samaan projektiin. Näin oppilailla on mahdollisuus käyttää yhdessä aineessa hankittuja tietoja ja valmiuksia useassa aineessa. Samalla kehittyy poikkitieteellinen opetus.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Komulainen, Katri ym. (toim.): Yrittäjyyskasvatus hallintana. Tampere: Vastapaino, 2010. ISBN 978-951-768-308-1.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]