Yhdysvaltain telehallintovirasto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Federal Communications Commission
Perustettu 19. toukokuuta 1934
Toimiala viestintähallinto
Päämaja Yhdysvallat Washington D.C., Yhdysvallat
Tom Wheeler
Kattojärjestö Yhdysvaltain liittovaltion hallinto
Aiheesta muualla
www.fcc.gov

Yhdysvaltain telehallintovirasto (engl. Federal Communications Commission, lyh. FCC) on Yhdysvaltain valtiollinen virasto, joka perustettiin vuoden 1934 viestintälailla. Virasto vastaa toimistaan kongressille ja toimii sen valtuuttamana. FCC:n edeltäjä oli 1927 perustettu Federal Radio Commission.[1]

FCC sääntelee radiotaajuuksia Yhdysvalloissa lukuun ottamatta liittohallituksen omaa käyttöä. Sen toimivaltaan kuuluvat liittovaltion sisäinen teleliikenne ja kansainvälinen viestintä, jossa Yhdysvallat on joko lähdemaana tai kohteena. FCC:n tehtäviä ovat myös radiotaajuuksien kauppaaminen ja yleisten televisio- ja radiolähetysten säädyllisyyden valvominen. FCC säännöstöt ovat osa Yhdysvaltojen lakikokoelmaa (osa 47), ja ne kattavat kaikki 50 osavaltiota ja Kolumbian piirin. Sillä on oikeus langettaa sakkoja sen määräyksiä rikkoville henkilöille ja yhteisöille.

FCC:tä johtaa viisi komissaaria, jotka presidentti nimittää ja senaatti hyväksyy viideksi vuodeksi kerrallaan. Varsinainen henkilökunta on jaettu seitsemään osastoon ja kymmeneen toimistoon, jotka toimivat itsenäisesti, mutta tarvittaessa toisiaan avustaen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Yhdysvaltain telehallintovirasto.
Tämä Yhdysvaltoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.