Yön Raivon lahja

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yön Raivon lahja (engl. Gift of the Night Fury) on Dreamworks Animationin tekemä Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvaan perustuva lyhytelokuva. Se julkaistiin 15. marraskuuta 2011 Yhdysvalloissa ja vuotta myöhemmin 14. marraskuuta 2012 Suomessa. Elokuvan pituus on noin 21 min.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Öystilässä on tullut talvi ja viikingit valmistautuvat Snoggletoggi-nimiseen juhlaansa. Hikotus lähtee päivittäiselle lennolla lohikäärmeystävänsä Hampaattoman kanssa, samalla kun muut viikingit ja lohikäärmeet koristelevat kylää juhlia varten. Yhtäkkiä kuitenkin kaikki lohikäärmeet nousevat siivilleen ja lähtevät lentoon. Ne lentävät Hikotusta ja Hampaatonta vastaan, jonka seurauksena Hikotuksen kypärä putoaa mereen. Hampaaton haluaisi hakea sen, mutta Hikotus lennättää ystävänsä takaisin kylään.

Kylässä kaikki ovat murheissaan, eivätkä ymmärrä miksi lohikäärmeet häipyivät. Illan tullen nuori viikinkitytö Astrid keksii, että kyläläisiä voisi piristää uusilla juhlaperinteillä. Seuraavana aamuna hän tarjoilee oma tekemäänsä Jakkigöligä, mikä ei kuitenkaan maistu monenkaan mielestä hyvältä. Samaan aikaan Hikotus on kehitellyt Hampaattomalle uuden hännän lahjaksi, jonka avulla lohikäärme voi lentää yksin, ilman Hikotusta.

Hikotus antaa hännän Hampaattomalle, mutta tämä nousee siivilleen ja katoaa kolmeksi päiväksi. Hikotus huomaa Suomusintin käyttäytyvän oudosti ja huomaa tämän kuljettavan ruokaa vajaan. Hikotus löytää vajasta Suomusintin löhikäärmeen Läskilötkön (engl. Meatlug), joka ottaa vahingossa Hikotuksen kyytiinsä ja kuljettaa muiden lohikäärmeiden luokse. Muut viikingit huomaavat, että Läskilötkö on muninut munia.

Hikotus tulee suurelle saarelle, jossa lohikäärmeet pesivät. Hän tapaa siellä Astridin lohikäärmeen Myrskykiitäjän (engl. Stormfly), sekä Limalotjan lohikäärmeen Koukkupurun (engl. Hookfang). Koukkupuru suostuu viemään Hikotuksen takaisin juhlimaan Snoggletoggia, mutta kaikki lohikäärmeet haluavat tulla mukaan. Silloin Hikotus keksii, että vielä lentokyvyttömät poikaset voidaan kuljettaa takaisin Öystilään haaksirikkoutuneen laivan kyydissä.

Kylässä Läskilötkön munat ovat kuoriutuneet ja aiheuttaneet tuhoa kylässä. Kun koko juhla näyttää olevan pilalla, Hikotus ja lohikäärmeet palaavat takaisin ja kaikki juhlivat niiden paluuta. Myöhemmin Astrid pahoittelee, ettei Hikotus löytänyt Hampaatonta, joka sitten tuleekin yllättäen ovesta sisään suoraan Hikotuksen luokse. Hampaaton oli käynyt hakemassa Hikotuksen kypärän merestä ja siksi viipynyt niin kauan poissa.

Myöhemmin Hikotus herää juhlan jälkeen ja menee pihalle, jossa Hampaaton odottaa häntä. Hikotuksen suureksi yllätykseksi, lohikäärme rikkoo nykyisen häntänsä ja kiskoo vanhan hännän ja satulan esiin. Hikotus vaihtaa vanhat kamat lohikäärmeelleen ja he lentävät yhdessä taivaalla. Hikotus totetaa kertojan tavoin, että Hampaaton antoi hänelle hyvän lahjan.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkielinen ääninäyttelijä Rooli
Aksu Palmén Hikotus
Jarmo Mäkinen Aimo
Hannu-Pekka Björkman Raivo
Iina Kuustonen Astrid
Oskari Tamminen Limalotja
Henri Piispanen Suomusintti
Olavi Uusivirta Karski
Kristiina Wheeler Ronski
Arttu Wiskari Viikinkimies #1
Erik Carlson Lapsi
Jani Alkio Viikinkimies #2
Vaula Hyry Viikinkinainen #1
Arttu Wiskari Viikinkimies #2
Arttu Wiskari Walla #1
Jani Alkio Walla #2
Oskari Tamminen Walla #3
Pasi Ruohonen Kertoja

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

- Laiva jolla lohikäärmeet kuljettavat poikasensa takaisin kylään, on sama joka esiintyi aiemmassa lyhytelokuvassa Lohikäärme Luunnapsijan Legenda. - Lyhytelokuvassa kaikilla henkilöillä on eri ääninäyttelijät kuin elokuvassa Näin koulutat lohikäärmeesi.