Willy Puchner

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Willy Puchner.jpg

Willy Puchner (s. 15. maaliskuuta 1952 Mistelbach, Itävalta) on itävaltalainen valokuvaaja, taiteilija, piirtäjä ja kirjantekijä.

Willy Puchner tuli kuuluisaksi projektillaan "Pingviinien kaipaus". Hän matkusti neljä vuotta polyesteri – pingviini – hahmojen Joen & Sallyn kanssa niihin paikkoihin, joihin hän tunsi kaipausta – niin kuin mekin: meren ääreen, aavikolle, New Yorkiin, Sydneyhin, Pekingiin, Pariisiin, Venetsiaan, Tokioon, Honoluluun ja Kairoon; tallentaakseen valokuvissaan Joen & Sallyn näillä paikoilla. Pingviinien silmien edessä muuttuu näennäisesti tunnettukin, jo tuhat kertaa kuvattu, taas vieraaksi ja uudeksi. Freddy Langer kirjoitti tästä projektista Frankfurter Allgemeine Zeitungissa: "Hän antoi heidän poseerata kuuluisien nähtävyyksien edessä, ikään kuin kysymys olisi lomailijoista – ja valokuvasi heidät. Näin hän loi nähtävästi kahdennenkymmenennen vuosisadan kauneimman matkakuva-albumin 'Pingviinien kaipaus'." (FAZ 8. maaliskuuta 2001)

Willy Puchner on työskennellyt paljon vanhusten kanssa, minkä ohessa syntyivät projektit: "90-vuotiaat", "Vuoropuhelu vanhuuden kanssa", "100-vuotiaat", "Elämäkerta ja valokuvaus" sekä "Rakkaus vanhuudessa".

Willy Puchner kasvoi Itävallassa, Zaya-joen rannalla sijaitsevassa Mistelbachin kylässä. Hänen vanhempansa olivat valokuvaajia. 1967 – 1974 hän kävi Wienissä "Höhere Graphische Lehr- und Versuchsanstalt" -koulun valokuvauslinjan, jonka jälkeen hän opetti kaksi vuotta samassa koulussa. Vuodesta 1978 lähtien hän on toiminut vapaana valokuvaajana, piirtäjänä, taiteilijana ja kirjantekijänä. 1983 – 1988 hän opiskeli filosofiaa, tiedotusoppia, historiaa, sosiologiaa ja suoritti 1988 loppututkinnon yhteiskuntafilosofiassa, aiheenaan "Über private Fotografie". Vuodesta 1898 lähtien hän on työskennellyt vakituisesti "Wiener Zeitung" -sanomalehdessä.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]