William Grove

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
William Robert Grove

Sir William Robert Grove (s. 11. heinäkuuta 1811 Swansea, Wales – k. 1. elokuuta 1896 Lontoo, Englanti) oli brittiläinen fyysikko ja alkujaan lakimies ja London Instituutionin fysiikan professori vuodesta 1841. Keksi vuonna 1839 polarisaatiottoman Groven sähköparin (polttokennon). Se toimi tehokkaasti Royal Societyn uudistamiseksi, joka julkaistiin hänen kirjoittamassaan kirjassa On the correlation of Physical Forcessissa vuonna 1846.

Nuoruuselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grove syntyi Swanseassa Walesissa, ja oli perheen ainoa lapsi. Hänen ensimmäiset opiskeluvuotensa olivat yksityisopiskelun varassa ennen kuin Grove aloitti opiskelun Brasenose Collegessa Oxfordissa. 1832 hän valmistui ja samana vuonna Grove liittyi "kuninkaalliseen instituutioon" ja oli Swansea Literary and Philosophical Society (Swansean kirjallinen ja filosofinen yhdistyksen) perustaja.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuninkaallisessa instituutiossa Grove tapasi Emma Maria Powlesin (kuoli 1879) ja meni naimisiin tämän kanssa vuonna 1837. Pari sai kaksi lasta, Emilen ja Annan.

Groven tytär Imogen Emile (kuoli 1886) meni naimisiin William Edward Hallin kanssa vuonna 1886. Tyttärensä Anna oli naimisissa Herbert Augustus Hillin kanssa ja he saivat kaksi lasta: Edmond Herbert Grove-Hills ja John Waller Hills.

Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.