Wikiprojekti:Ohjeet/Wikitapahtuman aiheet Padletissä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wikipedian muokkaustapahtumissa halutaan esittää lista aiheista, joista toivotaan osallistujien kirjoittavan artikkeleita. Osallistujat voivat varata itseään kiinnostavan aiheen, jotta kaksi henkilöä ei kirjoittaisi samaa artikkelia yhtä aikaa. Varaamista ei voi tehdä projektisivulla, sillä osallistujat joutuisivat muokkaamaan sitä samaan aikaan. Siksi on käytetty post-it -lappuja, joista osallistuja voi ottaa itselleen yhden ja palauttaa, kun on lopettanut kirjoittamisen.

Etätapahtumien aikana post-it -lapuille on täytynyt kehittää korvaajia. Padlet-ohjelman käyttäminen vastaa kaikkiin tarpeisiin. Se on helppokäyttöinen ohjelma, jossa osallistujien jättämiä muistilappuja voi kommentoida. Padletiä korvaamaan voi löytää myös muita avoimia ohjelmia.

Näin se toimii[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Osallistuja tai järjestäjä lisää Padletiin artikkelin aiheen muistilappuna.
  2. Järjestäjän täytyy hyväksyä aihe. Hän muokkaa aiheen Wikipedia-artikkelin URL-muotoon, jolloin aiheesta syntyy linkki. Jos artikkeli on olemassa, linkki johtaa artikkeliin ja artikkelin esikatselu näkyy lapussa. Jos artikkelia ei ole, linkki vastaa punalinkkiä ja sen kautta voi siirtyä aloittamaan artikkelia.
  3. Osallistuja varaa aiheen itselleen kommentoimalla muistilappua.

Sateenkaarihistorian wikipajassa käytettiin Padletiä.