Wikipedia:Ehdokkaat suositelluiksi artikkeleiksi/Lapuanliike

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lapuanliike[muokkaa wikitekstiä]

Laaja ja kattava artikkeli on käynyt vertaisarvioinnin, ja sielläkin esitetyistä parannusehdotuksista suurin osa on nähdäkseni toteutettu. En itse tähän ole juuri mitään kirjoittanut, joten en välttämättä osaa vastata vaikeisiin parannusehdotuksiin, mutta katsotaan jos niitä tulee. --PtG (keskustelu) 31. maaliskuuta 2021 kello 23.08 (EEST)

Äänestys päättyy 14. huhtikuuta 2021 kello 23.08 (EEST).

Kannatan[muokkaa wikitekstiä]

  1. --AinScept (keskustelu) 1. huhtikuuta 2021 kello 11.32 (EEST)
  2. --Hedelmätiski (keskustelu) 4. huhtikuuta 2021 kello 15.22 (EEST)
  3. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 4. huhtikuuta 2021 kello 17.07 (EEST)
  4. --TuomoS (keskustelu) 11. huhtikuuta 2021 kello 00.26 (EEST)

Vastustan[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu[muokkaa wikitekstiä]

Osan nykyisistä punalinkeistä voisi kokeilla sinistää. Ainakin Yrjö Nikula, jonka kuului liikkeen ydinpiiriin ja mm. määräsi Hakkilan kyydityksen, sekä liikkeen pää-äänenkannattaja Aktivisti ansaitsevat oman artikkelinsa. Niiden puute ei toki ole este, sillä kaikista tärkeimmistä jutuista on artikkelit olemassa. --Smaug the Golden (keskustelu - muokkaukset - lokit) 4. huhtikuuta 2021 kello 17.21 (EEST)

Olen samaa mieltä, että Aktivisti-lehdestä olisi hyvä saada oma artikkeli. --TuomoS (keskustelu) 11. huhtikuuta 2021 kello 00.26 (EEST)

Esitin vertaisarvioinnissa kaikenlaisia parannusideoita, joista pääosa toteutettiinkin, minkä lisäksi artikkelin kirjoittaja ehdotti, että täydentäisin itse vajaita kohtia. En silloin jaksanut panostaa tähän enempää, mutta kun artikkeli nyt näköjään tuotiin äänestykseen, niin koitin toteuttaa loput silloisesta korjauslistastani. Tein samalla artikkeliin paljon detaljilisäyksiä pääasiassa Perälän kirjan pohjalta. Tiedän, että edellinen kirjoittaja pyrki päinvastoin typistämään artikkelia; toivottavasti kokonaisuus ei rönsyillyt liikaa. Jos vielä äänestysaikana ehdin ja saan aikaiseksi, voin ehkä tehdä jotain lisäyksiä myös Siltalan kirjasta, sillä hankin nyt senkin käsiini.

Ainakin kaksi vertaisarvioinnissa mainittua juttua pitäisi yhä korjata: Ensinnäkin Jussi Niinistön kirjaan viitataan edelleen epämääräisellä sivunumerohaarukalla "s. 10–137", joka kattaa siis koko kirjan pituuden ja josta ei siksi ole lukijalle paljon iloa. Tuo viite toistuu 13 kertaa, ja ne voisi myös niputtaa yhteen, jos tarkempia viittauksia ei ole mahdollista saada. Toiseksikin on edelleen hämärää, mitä lause "Etelä-Pohjanmaalle julistettiin 5. kesäkuuta 1930 niin sanottu Lapuan laki" varsinaisesti tarkoittaa (asia mainitaan myös artikkelissa Lapuan laki ja siellä on viite Siltalan kirjaan, jonka viitatulla sivulla ei kuitenkaan puhuta Lapuan laista). Laitoin siihen selvennyspyynnön. Lisäksi ihan makuasiana nuo Finna-alaviitteet kuvateksteissä voisi poistaa turhina (karsin osan artikkelia muokatessani, mutta osa jäi vielä). Pelkkä selostus siitä mitä kuva esittää ei tarvinne lähdeviitettä artikkelissa, se kuuluu kuvan tiedostosivulle. --Risukarhi (keskustelu) 11. huhtikuuta 2021 kello 15.19 (EEST)

Tiedän, että tämä tulee nyt aika myöhäisessä vaiheessa äänestystä (kahden viikon äänestysaika on valitettavan lyhyt näin ison aiheen ja pitkän artikkelin kanssa, varsinkin kun pandemiatilanne hankaloittaa kirjastojen käyttöä), mutta haluaisin vielä kuulla muiden aiheeseen paneutuneiden käyttäjien ajatuksia artikkelin nykytilasta – ja minun siihen tekemistäni lisäyksistä – ennen kuin annan ääntäni. Käyttäjä:Rakkaus-muki-2 kehitti artikkelia ahkerasti vertaisarviointiin asti ja sen aikana, mutta ei ole osallistunut äänestykseen. Käyttäjä:Pihamies on myös tehnyt ison työn monien tähän aiheeseen liittyvien artikkelin parissa (mm. Talonpoikaismarssi), ehkä hänellä olisi jotain sanottavaa tästä ennen kuin se menee suositelluksi. --Risukarhi (keskustelu) 11. huhtikuuta 2021 kello 16.03 (EEST)