Western Daily Press

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Western Daily Press
Lehtityyppi Päivälehti
Julkaisija Northcliffe Media
ISSN ISSN 0307-2738
Levikki 38 211
Perustettu 1. kesäkuuta 1858
Kotikunta Bristol
Kotimaa Englanti
Ilmestymistiheys Päivittäin
Kieli Englanti
Aiheesta muualla
www.westpress.uk

Western Daily Press on lounaisenglantilainen sanomalehti, joka ilmestyy pääasiassa Gloucestershiressä, Wiltshiressä ja Somersetissä sekä Bathin ja Koillis-Somersetin metropolialueet ja Bristolissa. Lehteä julkaistaan maanantaista lauantaihin. Sen lukijoista enemmistö asuu pienissä kunnissa tai kylissä, ja lehti käsitteleekin vahvasti maatalouteen ja maaseutuun liittyviä asioita. Western Daily Press julkaisee paljon myös erikoisia tarinoita, jotka eivät muuten päätyisi julkaistavaksi.

Skotlantilainen liikemies Peter Stewart Macliver ja toimittaja Walter Reid perustivat lehden, ja sen ensimmäinen numero julkaistiin 1. kesäkuuta 1858. Macliver perusti myös Bristol Evening Post ja Bristol Observer -lehdet.

Bristol United Press osti Western Daily Press -lehden vuonna 1959. Myöhemmin Daily Mail and General Trust -yritys, joka julkaisee myös Daily Mailia ja on nykyään osa Northcliffe Groupia, osti Briston United Pressin. Kuten monet muutkin brittiläiset lehdet, Western Daily Press on joutunut taistelemaan laskevaa levikkiä vastaan jo muutaman viime vuoden ajan, ja sen nykyinen levikki on alle 33 000 päivässä. Tämä on varsinkin Western Daily Pressin ongelma, sillä sen levikkialue on laaja ja jakelukustannukset ja paikallisten toimittajien ylläpito on suhteettoman kallista.

Vuonna 2005 Bristol United Press aloitti säästötoimenpiteet lomauttamalla osan työntekijöistään ja jakamalla resursseja eri lehtien kesken. Toimittajien kansallinen liitto on kritisoinut näitä leikkauksia sanoen, että laskevasta levikistä huolimatta lehdet voisivat edelleen pysyä kannattavina mainostulojen avulla, ja että yrityksen huono talous johtuu osakkeenomistajien epärealistisista odotuksista.

Toukokuussa 2009 ilmoitettiin, että Western Daily Press ja Bristol Evening Post siirrettäisiin Bristolista Oxfordshireen, mikä on aiheuttanut ongelmia jakelussa laajan levikkialueen, minkä takia jakelu kauemmas lounaaseen on lopetettu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.