Weißensee

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Weißensee Pankowin hallintoalueella (iso kuva); Pankowin hallintoalue Berliinissä (pieni kuva).
Weißer See -järvi

Weißensee on kaupunginosa (saks. Ortsteil) Pankowin hallintoalueella (Bezirk) Berliinissä. Vuoden 2011 lopussa siellä oli 47 693 asukasta.[1] Kaupunginosan pinta-ala on 7,93 km² ja väestötiheys 6014 asukasta/km².lähde?

Vuosina 1920–2000 oli olemassa myös Weißensee-niminen hallintoalue. Se käsitti Weißenseen kaupunginosan lisäksi Heinersdorfin, Blankenburgin, Karowin ja Stadtrandsiedlung Malchowin kaupunginosat. Vuonna Weißenseen hallintoalue liitettiin 2001 Pankowin hallintoalueeseen, jonka osana Weißenseen kaupunginosa jatkaa.lähde?

Weißensee on saanut nimensä pienen järven mukaan (Weißer See, 'valkea järvi'). Kaupunginosa sijaitsee Berliinistä Itämeren rannalle kulkeneen ikiaikaisen kauppareitin varrella. Ensimmäinen säilynyt kirjallinen maininta Weißenseen kylästä on vuodelta 1313.[2]

Weißenseen kulttuurikohteisiin kuuluvat taideteollinen korkeakoulu Kunsthochschule Berlin-Weißensee sekä säveltäjäkortteli Komponistenviertel, jossa kadut on nimetty tunnettujen saksalaisten säveltäjien mukaan.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Einwohnerinnen und Einwohner am Ort der Hauptwohnung in Berlin am 31.12.2011 nach Ortsteilen und Altersgruppen (PDF) Amt für Statistik Berlin-Brandenburg. Viitattu 5.6.2012. (saksaksi)
  2. Zur Geschichte von Weißensee Berlin.de (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä Saksaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.