We’ll Meet Again

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee musiikkikappaletta. We'll Meet Again käsittelee vuoden 1943 elokuvaa.
”We’ll Meet Again”
Vera Lynn
Kappaleen tiedot
 Albumilta (single)
 Julkaistu 1939
 Kesto 03.01

”We’ll Meet Again” on vuonna 1939 tehty musiikkikappale, jonka esitti brittiläinen laulajatar Vera Lynn. Kappaleen sävelsi Ross Parker ja sanoitti Hughie Charles. We’ll Meet Again vetosi aikalaisyleisöön, koska se sopi haikeisiin eron tunnelmiin, kun sotilat jättivät rakkaansa ja perheensä taakseen palvellaakseen toisen maailmansodan armeijoissa.

Laulussa esitetyt saatesanat ”Me tapaamme taas” ovat optimistiset, koska useat sotilaat eivät palanneet rintamilta, mutta kappaletta voi tulkita niinkin, että eroavat tapaavat viimeistään taivaassa tai kuoleman jälkeisessä elämässä. Laulu antoi nimensä vuonna 1943 tehtyyn musikaalielokuvaan, jossa Vera Lynn näytteli pääosaa.

Kylmän sodan aikana Isossa-Britanniassa Vera Lynnin levytys kuului maanalaisten radioasemien musiikkivalikoimiin. BBC:n sota-ajan lähetyspalvelun[1] tarkoitus oli käyttää kappaletta yleisön mielialan kohottamisessa, mikäli ydinsota syttyisi.[2]

Stanley Kubrickin ohjaaman elokuvan Tohtori Outolempi loppuhuipennuksessa maailma tuhoutuu lukuisten ydinräjähdysten seurauksena Vera Lynnin esittämän kappaleen soidessa taustalla.

Kappaleesta ovat tehneet versioita muun muassa Johnny Cash, The Turtles ja The Byrds.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. WTBS, Wartime Broadcasting Service
  2. Hellen, Nicholas. "Julie Andrews to sing to Brits during nuclear attack", Sunday Times, 1999-07-11. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]