Washington Senators (1891-1899)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Washington Senators
Perustettu 1891
Entiset nimet Washington Statesmen (1891)
Kotiareena Boundary Field
Paikkakunta Washington
Lajit baseball

Washington Senators oli 1800 -luvun yhdysvaltalainen baseballjoukkue, joka tunnettiin myös nimillä Washington Statesmen ja Washington Nationals.

Joukkue aloitti vuonna 1891 American Association -liigassa nimellä Washington Statesmen. Kun AA heti tämän kauden jälkeen lakkautettiin, siirtyi joukkue National Leagueen ja otti nimekseen Senators. Vuonna 1899 NL supisti joukkuemääränsä kahdestatoista kahdeksaan ja poistettavien joukkoon kuului myös Senators.

Senatorsin menestys ei koko aikana ollut kaksinen, sen voittosuhde kaiken kaikkiaan oli 0,366. Joukkueen tunnetuimmat pelaajat olivat Deacon McGuire ja Baseball Hall of Fameen myöhemmin valittu Jim O'Rourke.

Vuoden tauon jälkeen Senators palasi, mutta kyseessä ei enää ollut sama joukkue. Toinen Senators jätti kaupungin vuonna 1960 ottaen nimen Minnesota Twins, mutta sen paikan korvasi välittömästi uusi samanniminen joukkue, joka muutti kaupungista 1971. Tämä joukkue tunnetaan nykyisin nimellä Texas Rangers. Major League Baseball palasi pääkaupunkiin kun Montreal Expos siirtyi sinne vuonna 2005 ja otti käyttöönsä nimen Washington Nationals


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]