Walter Edmond Clyde Todd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Walter Edmond Clyde Todd (6. syyskuuta 1874 Smithfield, Ohio25. kesäkuuta 1969) oli yhdysvaltalainen lintutieteilijä.

Toddin isä oli opettaja William Todd ja äiti Isabella Todd. Vuonna 1907 Todd avioitui Leila E. Easonin kanssa.

Vuonna 1891 Todd keskeytti opiskelunsa Geneva Collegessa Pennsylvaniassa saatuaan Clinton Hart Merriamilta kutsun ottaa vastaan työpaikka Yhdysvaltain maatalousministeriössä (United States Department of Agriculture). Hänen ensimmäinen työtehtävänsä oli järjestää ja luetteloida alkoholiin säilöttyjä lintujen mahalaukkuja. Washingtonissa Todd tapasi monia johtavia tiedemiehiä, kuten Robert Ridgwayn, jonka hän otti esikuvakseen.

Kyllästyttyään hallinnolliseen työhön Todd teki sopimuksen Carnegie Museumin kanssa kerätäkseen lintunäytteitä läntisestä Pennsylvaniasta. Pian hän liittyi museon henkilökuntaan assistenttina ja työskenteli siellä koko työikänsä. Todd jatkoi kenttätutkimusta Pennsylvaniassa ja sittemmin myös Koillis-Kanadassa, ja julkaisi myöhemmin kaksi suurtyötä: Birds of Western Pennsylvania (1940) ja Birds of the Labrador peninsula and adjacent areas (1963). Tämän lisäksi hän kuvaili uusia taksoneja ja tutki lintujen systematiikkaa museon karttuvan neotrooppisen alueen lintukokoelman avulla.

Todd nimesi muun muassa kuparierakkokolibrin (Phaethornis subochraceus). Vuonna 1968 hänet äänestettiin American Ornithologists’ Unionin (AOU) emeritusjäseneksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]