Vuosaari-lehti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vuosaari-lehti on vuonna 1965 perustettu Helsingin Vuosaaren kaupunginosan asioita käsittelevä ilmaisjakelulehti.[1] Lehti ilmestyy kerran viikossa keskiviikkoisin. Sen levikki oli vuoden 2007 keväällä noin 18 000 kappaletta. Levikki nousee jatkuvasti Vuosaaren asukasmäärien kasvun tahdissa.

Lehden päätoimittajana toimi aina vuoteen 2000 asti kirjailija, ent. kaupunginvaltuutettu ja opettaja Esko Honkanen. Toimittaja Aarne Taussi jäi eläkkeelle vuonna 1981 ja hänen tilalleen tuli Eskon poika Eero Honkanen, joka toimii nykyään lehden päätoimittajana.

Idean itähelsinkiläisen lehden julkaisemisesta sai "Vuosaaren keisari" Martti Ilveskorpi, joka ehdotti Esko Honkaselle lehden perustamista. Lehti perustettiinkin ja Urheilu- ja Askarteluseura ry (sittemmin Vuosaari-Kilta) aloitti sen julkaisun. Vuonna 1993 julkaisuoikeudet siirtyivät lehteä tukemaan perustetulle Vuotieto Oy:lle, jossa olivat mukana Vuosaari-Säätiö, Vuosaari-Seura ja Vuosaari-Kilta. Nykyään lehden kustantaa lehden toimittajien oma yhtiö.

Lehden palstoilla on käsitelty eri näkökulmista niin politiikkaa, rakentamista, lukijoiden mielipiteitä kuin urheiluakin. Paljon palstatilaa ovat saaneet myös taide- ja kulttuuriasiat, esimerkiksi runot ja novellit, mikä on melko poikkeuksellista pienelle ilmaisjakelulehdelle. Vuonna 1984 Helsingin kaupungin paikallislehtikilpailussa lehti saavuttikin kunniamaininnan ansiokkaasta työstään Vuosaaren ja vuosaarelaisuuden hyväksi.

Lehden linja on ollut maltillinen, mutta kaupunginosan kehittämiseksi se on tarjonnut asukkaiden ja päättäjien välisen keskustelufoorumin. Välillä lehti on ilmaissut selkeästi kielteisen kantansa esimerkiksi joihinkin Vuosaarta koskeviin rakennushankkeisiin, kuitenkin puolustuspuheenvuoron vastapuolelle jättäen. Vuosaari-lehti on helpottanut asukkaiden osallistumista alueen suunnitteluhankkeisiin kertomalla suunnitteluprosessien eri vaiheista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Paikallislehti 20. helmikuuta 2006. Vuosaari.fi. Viitattu 8. toukokuuta 2007. (suomeksi)