Voyager Golden Record

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voyager Golden Record on Voyager 1 & 2 -luotainten mukana avaruuteen lähetetyt kultaiset äänitteet, joihin tähtitieteilijä Carl Saganin johtama komitea valitsi kuvia, musiikkia ja ääniä maapallon elämästä ja kulttuurista.

Voyagerin kultainen levy

Äänitteet on tarkoitettu kaikelle maapallon ulkopuoliselle elämälle tai ehkäpä tulevaisuuden ihmisille, jotka voivat löytää sen. Voyagerit eivät ole suuntaamassa mihinkään tiettyyn tähteen, mutta noin 40 000 vuoden päästä Voyager I on vain 1,6 valovuoden päässä AC+79 3888 tähdestä, Käärmeenkantajan tähdistössä.

Voyagerit ovat kuitenkin niin pieniä verrattuna suureen maailmankaikkeuteen, että on hyvin epätodennäköistä, että äänitteet kohtaavat ulkopuolista elämää. Jos avaruusoliot kuitenkin löytävät äänitteet, se tapahtuu luultavasti kaukana tulevaisuudessa, siksi äänitteet nähdään mieluummin aikakapseleina, kuin yrityksenä kommunikoida avaruusolioiden kanssa.

Varsinaiset levyt ovat kullalla päällystettyjä kuparilevyjä, ja kantena toimii kullalla päällystetty alumiinilevy. Kannet sisältävät symbolisia merkkejä ja piirroksia mm. levyn käyttöohjeet, sekä tiedot aurinkokunnan sijainnista Linnunradalla. (Levyt vaativat vinyylisoittimen.)

Levyn kansi, sisältää symbolisia ohjeita ja tietoja

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Voyager Golden Record.