Vlissingen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vlissingen 1963
Vlissingenin sijainti
Kartta Vlissingenin kunnasta. Rajat esittävät osoitteiden ja rakennusten perusrekisterin mukaisia asuinpaikkoja (Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) woonplatsen).

Vlissingen on kaupunki Alankomaissa Zeelandin maakunnassa. Se sai kaupunginoikeudet vuonna 1315, mutta jo noin vuonna 620 paikalla on ollut kalastajakylä. Nimen alkuperän on katsottu viittaavan tavalla tai toisella sanaan fles, joka tarkoittaa pulloa. Myös tanskan vuorovettä tarkoittava sana vles on huomionarvoinen. Englanniksi kaupungin nimi on Flushing. Kunnan asukasluku oli vuonna 2006 noin 45 000.

Vlissingen sijaitsee entisellä Walcherenin saarella, joka on nykyään alavaa niemimaata ja Scheldejoen varrella. Schelden kautta on kulku strategisesti tärkeään Antwerpenin satamaan Belgiaan, joten Vlissingeniin on kohdistunut huomattava sotilaallinen mielenkiinto eri ajanjaksoina.

Vlissingenissä oli 1700-luvulla Hollannin Itä-Intian kauppakomppanian keskus, ja kuninkaallisten merivoimien aluksista suurin osa on rakennettu Vlissingenisä Schelden telakalla. Vlissingenin satamassa vierailee jopa 50 000 alusta vuodessa. Kaupungista on rautatieyhteys pohjoissuuntaan Middelburgiin, joka on maakunnan hallinnollinen keskus. Historiansa ja nähtävyyksiensä vuoksi kaupungissa on myös paljon matkailua.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Vlissingen.