Visayas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Filippiinien kartta, jossa näkyvät Luzon, Visayas ja Mindanao.

Visayas on yksi Filippiinien kolmesta saariryhmästä. Se sijaitsee Luzonin ja Mindanaon saariryhmien välissä. Visayasiin kuuluu monia saaria. Saarten korkein kohta on Kanlaon (2 345 m). Alueen suurin kaupunki on Cebu City. Saariryhmän pinta-ala on 58 295 km² ja asukasluku noin 17 200 000 asukasta. Väestötiheys on 294,28 as./km².

Pääsaaret ovat:

Hallinnollinen jako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Visayas jaetaan hallinnollisesti kolmeen alueeseen: Keski-Visayas, Itä-Visayas ja Länsi-Visayas. Alueet jaetaan provinsseihin, joita on 16.

Länsi-Visayas (alue VI)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Visayasin merkittävimmät saaret ovat Panay ja läntinen osa Negrosista. Suosittu matkailukohde on Boracayn saari. Alueen pääkaupunki on Iloilo City. Länsi-Visayasin pinta-ala on 20 614 km² ja väkiluku noin 6,8 miljoonaa. Alueen provinssit ovat:

Keski-Visayas (alue VII)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keski-Visayasin merkittävimmät saaret ovat Cebu, Bohol ja itäinen osa Negrosia. Alueen pääkaupunki on Cebu City. Keski-Visayasin pinta-ala on 15 875 km² ja väkiluku noin 6,4 miljoonaa. Keski-Visayasin provinssit ovat:

Itä-Visayas (alue VIII)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itä-Visayasin merkittävimmät saaret ovat Leyte ja Samar. Alueen pääkaupunki on Tacloban. Itä-Visayasin pinta-ala on 23 432 km². Alueen provinssit ovat:

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]