Visan Pallo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Visan Pallo on kemiläinen juniorijalkapalloseura. Visan Pallolla on yli 350 poika- ja tyttöpelaajaa, joista yli 150 junioria harrastaa lajia ympäri vuoden. Seuran edustusjoukkueena toimii PS Kemi Kings. Aktiivisia ohjaajia, valmentajia ja toimihenkilöitä on yli 40.

Visan Pallon B-tytöt nousivat kauden 2007 päätteeksi ykkösdivisioonaan, joka on Suomen toiseksi korkein sarjataso. Kauden 2009 syksyllä B-tytöt nousivat Suomen korkeimmalle sarjatasolle SM-sarjaan. Visan Pallo sijoittui sarjassa toiseksi viimeiseksi ja näin ollen kaudella 2010 B-tytöt pelaavat jälleen ykkösdivisioonaa. Kauden 2010 päätteeksi Visan Pallon naisjoukkue nousi naisten kakkosdivisioonaan.

Suomen jalkapallomaajoukkueen entinen päävalmentaja ja pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Jukka Ikäläinen aloitti uransa Visan Pallon edeltäjässä Karihaaran Visassa.

Visan Pallo omisti osan Junkohallista, joka on Pohjois-Suomen suurin jalkapallohalli. Visan Pallo lakkautettiin 2011. Seuran naisjalkapalloilu siirtyi Visan Pallon ja Kemin Innon naispelaajien pohjalta perustettuun Merilappi United-seuraan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.